nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

HUIS UIT

Samenvatting:

Stichting Studio 52nd vraagt binnen de regeling Cultuureducatie, hoofdstuk vmbo, vso, pro voor fase 1 een subsidie aan voor het project Huis Uit dat zij samen met het Altra College locatie Arkin organiseert.

Het doel van het project is om te ontdekken hoe verschillende lesmethoden werken voor internaliserende leerlingen, waarmee ze creatieve vaardigheden aanleren om op zichzelf en hun leefomgeving te reflecteren.

Het project houdt in dat de leerlingen eerst een voorstelling gaan bekijken, daarna diverse expressielessen die aansluiten bij de voorstelling volgen om zo te ontdekken wat bij hen past. De lessenserie wordt afgesloten met een presentatie op school. Daarna is er voor leerlingen die door willen de mogelijkheid om een randprogramma bij de voorstelling te ontwerpen die onder begeleiding van en door professionals wordt gemaakt en gespeeld. Leerlingen die willen kunnen daarna ook de voorstelling en het nieuwe randprogramma gaan bekijken.

Het project duurt van 25 december 2023 tot 31 maart 2024 De aanvraag is bijna 25 duizend euro p een totaal budget van ruim 32 duizend euro.

NB. Lucien belt met de aanvrager om naast de toekenning nog een feedback te geven op het van het gezamenlijk onderzoeken wat goed past bij de leerlingen, daarbij gebruik maken van wat de school heeft geleerd bij eerdere projecten/pogingen.