nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Community building programs in the slavery memorial year

Het Terramar museum een gemeenschapsprogramma dat het slavernijverleden belicht en de invloed van koloniale denkwijzen op onze samenleving onderzoekt met als doel om gemeenschappelijke leermomenten te creëren.

De disciplines en domeinen bestaan uit ambacht, gemeenschapskunst, erfgoed, film, media en muziek.

Er zullen 4 bijeenkomsten/debatten georganiseerd worden, 8 art session workshops, waarbij deelnemers iets zullen produceren onder leiding van een kunstenaar, en 6 educatieve short films.

Met verschillende soorten leerbenaderingen - denk aan visuele, auditieve en kinetische - zullen deelnemers van alle leeftijdsgroepen de kans krijgen om te leren en hun mening te uiten over gevoelige onderwerpen.

De onderwerpen behelsen specifiek het kolonialisme en slavernijverleden, waarover het museum debatavonden zal organiseren om de onderwerpen lokaal te bespreken. Daarnaast zal het museum momenten creëren waarbij mensen zich artistiek kunnen uitdrukken over deze materie.

Om een groot publiek te bereiken en bewustzijn te verspreiden, zullen we actief samenwerken met de media om ons project en onze activiteiten te delen over het hele eiland.