nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Keti Koti 2023: verbinden door te verbreken

CAN I DREAM is een sociaal-culturele instelling en heeft als doel om met behulp van sport, cultuur en techniek het zelfvertrouwen, de zelfexpressie en de zelfredzaamheid van jongeren in de kwetsbare tienerjaren te vergroten.

Het doel van dit project is het vergroten van de kennis en bewustwording over het slavernijverleden en de doorwerking daarvan.

Tijdens het project zal er een Keti Koti theaterproductie, een herdenkingsviering en reizende Keti Koti expositie georganiseerd worden. De samenwerkingspartners zijn Rode Feniks, Cultuurhuis, Delft voor elkaar, Prinsenhof museum, Theater de Veste.

Één van de activiteiten binnen het project is de ‘Keti Koti’ theaterproductie: Een avondvullend programma die educatie, bewustwording en vermaak harmonieus combineert. Hierbij zullen zowel professionele als amateurkunstenaars het verhaal van Keti Koti op indrukwekkende wijze vertolken. Verwacht een unieke uitvoering met dans, muziek, storytelling, spoken word, rap en percussie, waarbij elk element op een waardige manier een deel van het slavernijverleden belicht.

Daarnaast organiseren zij een betekenisvolle herdenkingsviering in wijkcentrum ‘The Culture’. Samen met andere hoofdgebruikers van het wijkcentrum en diverse gemeenschappen uit de buurt creëren zij een avond die draait om bewustwording, kennisdeling en verbinding. De activiteiten zijn onder andere: cultuureducatie, muzikale optredens en Afro-cuisine.