nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Longing to cross the horizons

Eenmanszaak The NarrativeCollective organiseert het project ‘Longing to cross the horizons’. Dat doet eigenaar en (stads)kunstenaar Hilda Moucharrafieh in coproductie met stichting IJ Producties, de organisator van het jaarlijkse Over het IJ Festival. Het project behelst de realisatie van een monument (meertalige graffiti-tekst), dat ook dienst gaat doen als ontmoetingsplek. De beoogde locatie is de Y-helling op de NDSM-werf in Amsterdam.

Het site-specifieke kunstwerk wordt een ode aan de zeeën en watermassa's die getuige waren van mobiliteitsmisdrijven. Het werk wil zowel een monument zijn voor hen die de vlucht niet overleefd hebben, als een veilige ontmoetingsplek voor vluchtelingen en migranten die hier nu hun thuis hebben.

Het twaalf maanden durende multidisciplinaire project omvat diverse workshops voor cultuurmakers, een artistieke protest-performance in de vorm van een processie, een netwerk van (cultuur)makers op en rond de NDSM-werf en een duurzame organisatiestructuur ten gunste van toekomstige activiteiten. De organisatie verwacht circa 200 deelnemers te trekken.