nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Voor jou, voor mij (spoor 2)

Stichting The Beach organiseert het project Voor jou, voor mij. In dit project werkt The Beach samen met Samenwonen Samenleven (SWSL). The Beach is een creatieve en sociale werkplaats en hub voor “sustainist design”, gevestigd in Amsterdam Nieuw-West/Osdorp. SWSL ontwikkelt, plant en voert activiteiten uit van en door bewoners.

De partners bouwen voort op eerdere gezamenlijke projecten in Amsterdam Nieuw-West. Het project richt zich op vrouwen van 20-60 jaar uit Osdorp, met maatschappelijke problematieken die leiden tot een gemis aan cultureel, sociaal en economisch kapitaal. Het project start met een kern van vijftig vrouwen. Gedurende het project groeit deze groep naar honderd deelnemers.

De vrouwen volgen in Maakateliers workshops waarin zij vaardigheden en kennis opdoen en delen. Kruiden, Textiel, Voedsel en Vlechten vormen hierbij het vertrekpunt. In een co-creatieproces met kunstenaars ontdekken de vrouwen hun ambities en ontwikkelen ze producten. Merken geven een gezicht aan die producten die de deelnemers vervolgens te koop aanbieden. Ook werken de deelnemers toe naar een theatrale performance. Het doel is dat vrouwen in Osdorp via culturele activiteiten hun sociale relaties, creatieve vaardigheden en knowhow ontwikkelen.