nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Inzet poppenspel geeft psychiatrie VLEUGELS! (spoor 1)

Spiegelbeesten, een eenmanszaak die theaterpoppen maakt en daarmee educatieve en creatieve concepten ontwikkelt, initieert het project Inzet poppenspel geeft psychiatrie VLEUGELS!. Het project is een samenwerking met Dimence, een organisatie die gespecialiseerde zorg biedt aan mensen met psychische problematiek.

De partners gebruiken de kracht van poppenspel om de cliënten van de Stadkliniek van Dimence in Zwolle te versterken. Mensen in de Stadkliniek hebben een psychische kwetsbaarheid en verblijven daar één tot drie jaar, waarin zij zich richten op terugkeer in de samenleving. Het idee voor het pilotproject ontstond tijdens een brainstormsessie, waarin Dimence op zoek was naar nieuwe creatieve impulsen voor hun behandelaars om zo de cliënten in hun kracht te zetten.

Spiegelbeesten organiseert samen met theatermaker en poppenspeler Coby Beck zeven bijeenkomsten. Daarin staat steeds (de symboliek van) een dierpersonage centraal. In de bijeenkomst gaan de deelnemers aan de slag met werkvormen als theater, spel en schrijfopdrachten. Na elke bijeenkomst vindt een evaluatie plaats.