info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Inhaalslag depot- en collectiebeheer

Stadsmuseum Woerden maakt de geschiedenis van en beeldende kunst in Woerden toegankelijk voor een breed publiek om zo te inspireren, verleden en heden te verbinden en een bijdrage te leveren aan persoonlijke ontwikkeling van haar bezoekers.

Met het project 'Inhaalslag depot- en collectiebeheer' wordt een team van 5 à 6 vrijwilligers geschoold zodat zij in staat zijn om het fysiek nummeren van de collectie op te pakken, het depot op orde te brengen en in de toekomst als vast collectieteam aan de slag te gaan.

Deze verbetering op het gebied van depot- en collectiebeheer is belangrijk voor het museum. Objecten worden beter geconserveerd en kennis wordt geregistreerd. Bewaaromstandigheden voldoen weer aan de museale richtlijnen. Objecten en bijbehorende verhalen blijven behouden voor komende generaties. De kennis en kunde van de betrokken vrijwilligers worden vergroot, zij kunnen pro-actief en verantwoord handelen en kunnen zo een grotere bijdrage leveren aan het museum. Daardoor voelen zij zich ook meer gewaardeerd en gezien.