info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Ontmoeting Berlijn - Den Haag

Stichting Stichting Young, Colourfull, Talented (Beweigi Foundation) werkt samen met hun Duitse partner Interkulturelles Theaterzentrum Berlin (ITZ Berlin) aan het project Ontmoeting Berlijn - Den Haag / ‘What matters’. Ook wordt er samengewerkt met Het Haags Theaterhuis (HTH).

Het hoofddoel van het project is het bereiken van jongeren en jongvolwassenen die opgroeien in zogenaamde ‘aandachtswijken’ door ze als medemaker een gelijkwaardige plek aan de maaktafel te geven.

De roman ‘Niets’ van Janne Teller en het werk van Charlie Chaplin zijn inspirators in het gezamenlijk onderzoek en zijn het vertrekpunt voor het artistieke proces van de jongeren. De doelgroep bestaat uit 12 Nederlandse jongeren tussen de 16 en 27 jaar en 12 jonge makers uit Duitsland. Het project gaat online en afzonderlijk in de eigen studio’s van start. Daarna gaat de Nederlandse groep vijf dagen naar Berlijn, wordt er samengewerkt en volgen er twee presentaties. Ter afsluiting komt de Duitse groep eveneens voor vijf dagen naar Den Haag en wordt de uiteindelijke theater/dans voorstelling samen gemaakt en tweemaal gepresenteerd.