info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Nifdelly Martis

Nifdelly Martis werkt in haar traject samen met stichting NAAM, die zich richt op de conservering en identificatie van het materiële en immateriële erfgoed van Bonaire, Curacao, St. Maarten, St, Eustatius en Saba en zorgt voor overdracht van historische kennis aan de maatschappij. Ze zijn betrokken bij de ontwikkeling van urban artists vanuit de historische kennis die ze hebben over de eilanden.

Nifdelly is sinds 2007 actief als podiumkunstenaar op Curacao en begeleidt vanuit haar betrokkenheid bij verschillende projecten op het eiland jonge kunstenaars in hun ontwikkeling als maker. Ze wil zich in haar traject verder bekwamen als coach en begeleider van literaire jonge makers die een stap willen zetten naar het publiceren van werk. Nifdelly heeft verschillende leerdoelen geformuleerd op het gebied van Social Mediabeheer en -promotie, ontwikkeling van kennis mbt intellectueel eigendomsrecht en privacybeheer, het beheersen van een redactietraject, het ontwikkelen van een relevant netwerk en projectmanagement.

Ze wordt in haar traject begeleid door de coaches Karyl Bertrand, Lucille Berry Haseth, Joeri Oltheten, Dimitri Cloose en Frank Tazelaar. De kennisoverdracht van Nifdelly op jonge getalenteerde schrijvers vindt plaats gedurende een Creative Lab dat samen met stichting Wintertuin Curacao georganiseerd zal worden.