nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Participatie

Each One Teach One

Regeling voor coachende makers en makende coaches binnen urban arts

Deze regeling is gesloten. Er kan dus niet meer worden aangevraagd.

Je hebt je sporen verdiend in de urban scene. Je bent natuurlijk niet uitgeleerd, maar je draagt wel al minstens 10 jaar je kennis over aan een nieuwe generatie. Dát is Each One Teach One.

Veel urban makers zijn de fase van aankomend kunstenaar al tijden voorbij en zetten zich al jaren in voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie. Er bestaan voor deze coachende makers momenteel weinig mogelijkheden om zichzelf op dit gebied te ontwikkelen. Ze voelen zich dus verantwoordelijk om hun kennis en ervaring door te geven, maar hebben zelf ook behoefte aan begeleiding en doorontwikkeling als makende coach of coachende maker. Om dat gat te vullen is deze subsidieregeling in het leven geroepen. Wat heb jij nodig om jouw kennis en kunde nog beter over te dragen aan jonge talenten? Hoe kan jij jouw skills efficient en toegankelijk delen met anderen? Vraag subsidie aan en ontwikkel jezelf met de regeling Each One Teach One.

Wie kan subsidie aanvragen?

Het traject en dus de aanvraag draaien om jou als coach. De formele aanvrager moet echter een culturele instelling, zonder winstoogmerk zijn. Zij zijn vooral penvoerder en kunnen ook de organisatie zijn die jouw traject begeleidt. Als je een eigen stichting hebt, kan je natuurlijk vanuit die stichting een aanvraag doen. Zolang je maar wel een coach aantrekt van buiten je organisatie. Deze begeleidende organisatie faciliteert je traject en ondersteunt waar mogelijk. Het is dus belangrijk dat je op zoek gaat naar een passende organisatie hiervoor. Aanvragen mogen uit het gehele Nederlandse Koninkrijk komen.

Waar kijkt het Fonds naar?

Je vraagt subsidie aan voor een persoonlijk ontwikkeltraject, onder begeleiding van mentoren en/of coaches om jezelf te ontwikkelen als coach. Als onderdeel van je traject voer je een participatieproject uit met cultuurmakers die nog in de talentfase zitten. Het geld moet volledig ten goede komen aan jouw professionaliseringstraject. Denk dus aan de inzet van artistiek en organisatorisch personeel, waaronder je coach(es), de huur van repetitieruime of (podium)voorzieningen en materiaalkosten. Reguliere zaken zoals vaste huur, aanschaf van inventaris en investeringen die niet direct op de realisatie van de activiteiten zijn gericht, komen niet voor ondersteuning in aanmerking.

Praktische voorwaarden

 • Je project start niet eerder dan 13 weken na het indienen van je aanvraag.
 • Je project start binnen 6 maanden nadat je gehoord hebt dat je aanvraag gehonoreerd is.
 • Je project duurt minimaal 1 en maximaal 2 jaar.
 • De subsidie die je van het Fonds ontvangt, mag maximaal 50% van je projectkosten dekken.
 • De post onvoorzien op de begroting mag niet meer dan 7% van de totale kosten zijn.
 • Je mag maximaal 10% van de subsidie inzetten voor materiële investeringen.

Het totale budget voor deze regeling is € 615.000,-

Pitch

Je mag als onderdeel van je aanvraag een pitch komen geven, waarin je jezelf presenteert aan de beoordelingscommissie om zo je traject mondeling toe te lichten.

Heb je nog vragen?

Je kunt contact opnemen met één van de medewerkers van deze regeling. Bel ons en vraag naar Eylem Tanir Jill Senhorst  of  Vicky Serao

030 - 233 60 30
urbanarts@cultuurparticipatie.nl

Stappen

1. Bekijk de verschillende subsidiemogelijkheden die het Fonds momenteel heeft.

Alle regelingen die momenteel open staan voor aanvragen vind je bij ‘Subsidie aanvragen’. Kom je er niet uit, of ben je nog in de oriënterende fase? Vul dan onze Subsidiewijzer in.

Website en juridische regeling
Deze pagina’s geven een goed beeld van onze regelingen. Snap je iets niet, heb je ergens een vraag over? Bel ons dan! We helpen je graag verder. Het helpt ons wel als je de website al bekeken hebt en weet bij welke regeling je misschien wil aanvragen.

We proberen je op de website zo compleet mogelijk te informeren. Maar let op: deze informatie is een samenvatting van de volledige subsidieregeling, zoals hij ook in de Staatscourant is verschenen. Dit is een juridisch document, en minder makkelijk leesbaar. Hierin staat precies beschreven waaraan je subsidie-aanvraag moet voldoen. Je vindt de subsidieregeling altijd aan de rechterkant op de subsidiepagina in het lijstje met de documenten.

 

Naar overzicht subsidies
2. Documenten bekijken

We plaatsen altijd een voorbeeld van het aanvraagformulier op onze website, net als een modelbegroting. Deze vind je ook bij het lijstje documenten op elke regelingpagina. Het is verstandig ze goed te bekijken, zodat je weet welke vragen je moet beantwoorden en welke informatie we graag van je ontvangen.

3. Maak op tijd een account aan

Subsidieaanvragen doe je via ons digitale aanvraagsysteem ‘Mijn Fonds’. Om in te loggen en aan te vragen heb je een account nodig. Hou er rekening mee dat het maximaal drie werkdagen kost voordat je account actief is. Het is dus handig om dit al te doen, voordat je echt je aanvraag gaat indienen.

Maak hier een account aan.
4. Log in en vraag aan

Je hebt rondgekeken naar de mogelijkheden, een keuze voor een bepaalde regeling gemaakt en gelezen wat de voorwaarden en criteria zijn. Tijd dus om een aanvraag te doen. Dit doe je in een aantal stappen:

 • Log in bij ‘Mijn Fonds’ met de account die je aangemaakt hebt.
 • Klik op de knop ‘Nieuwe aanvraag’.
 • Selecteer of je als organisatie, of als persoon aanvraagt en kies de juiste regeling uit het drop downmenu. Je komt nu in het aanvraagformulier.
 • Als je alles hebt ingevuld en alle bestanden hebt toegevoegd, dien je het formulier digitaal in.
 • Wij proberen je aanvraag zo snel mogelijk te behandelen. Je ontvangt binnen 13 weken van ons bericht.
Naar 'Mijn Fonds'
Advies nodig?
Advies nodig?

Wil je iemand spreken? Bijvoorbeeld over welke subsidieregeling er voor jouw project is? Onze adviseurs helpen je graag!

030 233 60 30
info@cultuurparticipatie.nl