info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Theaterwerkplaats Zukunft

Zukunft: Theaterwerkplaats is een project van Stichting Konst in samenwerking met ArtEZ Academie voor Theater en Dans. Stichting Konst bestaat uit een aantal jeugdtheaterscholen (Zwolle en regio, Utrecht) waarin kinderen en jongeren van verschillende leeftijden en op verschillende niveaus lessen podiumkunsten krijgen. Een groot deel van de leerlingen van de theaterschool heeft de ambitie om professioneel actief te zijn in theater maar kent de beroepsmogelijkheden niet. Tegelijkertijd blijkt er ook een gebrek aan kennis over de mogelijkheden te zijn in het kunstvakonderwijs.

Door een theaterwerkplaats te ontwikkelen voor jongeren van 14-21 jaar wil Zukunft jongeren kennis laten maken met verschillende aspecten van het theatervak. In de theaterwerkplaats ontwikkelen talentvolle jongeren een theaterstuk/eindproductie waarin vijf aspecten van het theatervak (conceptontwikkeling, schrijven, regie, vormgeving en spelen) worden uitgewerkt in een creatief team.

Door de samenwerking aan te gaan met een kunstvakopleiding van ArtEz beoogt het project de drempel naar het professionele werkveld te verlagen en wil men de kennis bij jongeren over de vervolgmogelijkheden verbreden. Jongeren worden gekoppeld aan jonge theatermakers van de vakopleiding van ArtEz en in het traject van de theaterwerkplaats worden workshops en masterclasses verzorgd door jonge veelbelovende afgestudeerde makers alsook door ervaren makers.