info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Ralph Winedt

Ralph heeft voor zijn ontwikkeltraject persoonlijke en artistieke leerdoelen. Op persoonlijk vlak wil Ralph gaan werken aan discipline, verantwoordelijkheid en consistentie tijdens zijn makerschap. Op artistiek gebied gaat hij werken aan zijn eigen artistieke signatuur als filmmaker waarbij hij kennis en vaardigheden opdoetvoor het schrijven van een kwalitatief hoogwaardig plot, het beheersen van de ontwikkeling van personages, het bepalen van de structuur en dramatische opbouw bij een script en het benutten van de rol van beeld en geluid.

Hij laat zich bij zijn artistieke proces inspireren door de Curaçaose cultuur met maatschappelijke thema’s zoals geschiedenis, familie, jeugd, onrecht en nostalgie. Ralph wordt bij zijn ontwikkeling gecoacht door onder andere Eché Janga, Esther Duysker, Albert Schoobaar, Tom Bijnen, Mark Glynne en culturele instelling Stichting de Wintertuin Curaçao.

Het concrete eindresultaat is een nieuw te creëren, uitgewerkt filmscript voor zijn film 'Mateo'.
Tijdens het ontwikkelproces deelt Ralph met zijn achterban zijn leerervaring, kennis en ervaring met bovenbouwleerlingen van middelbare scholen op Curacao.