nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Breakdancecrew the Ruggeds Breakdancecrew the Ruggeds
Participatie

Urban Arts Talent

Ontwikkeltrajecten voor urban talenten

Deze regeling is gesloten. Je kunt nog subsidie aanvragen voor de nieuwe regeling Urban Arts Talent tot en met 28 augustus 2024. 

Ben jij een talentvolle urban maker die wil groeien en werken aan een eigen signatuur? Dan is de regeling Urban arts talent misschien iets voor jou! Je krijgt de kans een volgende stap te zetten in je ontwikkeling door onder begeleiding van professionals te werken aan jezelf en aan één of meerdere eindproducten. Met deze subsidieregeling kan je geld aanvragen voor een persoonlijk ontwikkelingstraject.

Wie kan aanvragen?

De subsidie moet worden aangevraagd door een culturele instelling zonder winstoogmerk. Deze organisatie is misschien de formele aanvrager, maar jij als talent maakt de aanvraag. Dat vinden we heel belangrijk, omdat het echt over jouw wensen en leervragen gaat. Op zoek gaan naar een culturele instelling als formele aanvrager, biedt wel meteen de kans om een goede samenwerkingspartner of begeleider te vinden. Aanvragen mogen uit het gehele Nederlandse Koninkrijk komen.

Waar let het Fonds op?

Het gaat om een persoonlijk ontwikkeltraject. Dus niet om een project, of alleen om het maken van een nieuw album, productie of kunstwerk. Je vraagt geld aan om jezelf te ontwikkelen en dus voort te bouwen op waar je nu staat in je makerschap. Misschien wil je wel alle verschillende genres waar je mee bezig bent combineren, of naast danser ook choreograaf zijn. Of je wilt als onderdeel van je ontwikkeling naar het buitenland om in de roots van jouw kunstdiscipline te duiken en je bevindingen te delen in een expo of show. We vinden het belangrijk dat je laat zien waarom deze ontwikkeling voor jou relevant is en hoe het aansluit bij waar je naartoe wilt groeien. We horen ook graag hoe je je leerervaringen uit het traject actief gaat delen met je omgeving.

Alle disciplines zijn welkom. De combinatie van meerdere disciplines zien we als meerwaarde.

Praktische voorwaarden

 • Je project start niet eerder dan 13 weken na het indienen van je aanvraag.
 • Je project start binnen 6 maanden nadat je gehoord hebt dat je aanvraag gehonoreerd is.
 • Je project duurt maximaal 2 jaar.
 • De subsidie die je van het Fonds ontvangt, mag 100% van je projectkosten dekken.
 • De post onvoorzien op de begroting mag niet meer dan 7% van de totale kosten zijn.
 • Je mag maximaal 10% van de subsidie inzetten voor materiële investeringen.
 • Aanvragen kan tot het budget op is, of anders tot maximaal 18 december 2020

Als je je aanvraag hebt ingediend, dan is die definitief. Je kan dan dus geen aanpassingen meer doen. Daarom raden we je echt aan om vooraf contact op te nemen met ons via urbanarts@cultuurparticipatie.nl, zodat we samen kunnen zorgen dat je aanvraag volledig is.

Het budget van deze regeling is € 600.000,-

Pitch

Het komen geven van een pitch is onderdeel van je aanvraag. Hierin presenteer je jezelf aan de beoordelingscommissie en krijg je de kans je traject mondeling toe te lichten.

Uitleg documenten

Omdat deze regeling een voortzetting is van de regeling Urban Arts Talent 2018-2020, met nieuw budget, hebben we wat praktische wijzigingen aangebracht in de orginele regeling. Daarom staan er twee documenten van de regeling in het lijstje. De originele regeling bevat de meeste informatie. Het document 'Wijzigingen 2020' bevat alleen de zaken die aangepast zijn en is dus geen volledig document.

 

Heb je nog vragen?

Je kunt contact opnemen met één van de medewerkers van deze regeling. Bel ons en vraag naar Eylem Tanir Jill Senhorst  of  Vicky Serao

030 - 233 60 30
urbanarts@cultuurparticipatie.nl

Stappen

1. Bekijk de verschillende subsidiemogelijkheden die het Fonds momenteel heeft.

Alle regelingen die momenteel open staan voor aanvragen vind je bij ‘Subsidie aanvragen’. Kom je er niet uit, of ben je nog in de oriënterende fase? Vul dan onze Subsidiewijzer in.

Website en juridische regeling
Deze pagina’s geven een goed beeld van onze regelingen. Snap je iets niet, heb je ergens een vraag over? Bel ons dan! We helpen je graag verder. Het helpt ons wel als je de website al bekeken hebt en weet bij welke regeling je misschien wil aanvragen.

We proberen je op de website zo compleet mogelijk te informeren. Maar let op: deze informatie is een samenvatting van de volledige subsidieregeling, zoals hij ook in de Staatscourant is verschenen. Dit is een juridisch document, en minder makkelijk leesbaar. Hierin staat precies beschreven waaraan je subsidie-aanvraag moet voldoen. Je vindt de subsidieregeling altijd aan de rechterkant op de subsidiepagina in het lijstje met de documenten.

 

Naar overzicht subsidies
2. Documenten bekijken

We plaatsen altijd een voorbeeld van het aanvraagformulier op onze website, net als een modelbegroting. Deze vind je ook bij het lijstje documenten op elke regelingpagina. Het is verstandig ze goed te bekijken, zodat je weet welke vragen je moet beantwoorden en welke informatie we graag van je ontvangen.

3. Maak op tijd een account aan

Subsidieaanvragen doe je via ons digitale aanvraagsysteem ‘Mijn Fonds’. Om in te loggen en aan te vragen heb je een account nodig. Hou er rekening mee dat het maximaal drie werkdagen kost voordat je account actief is. Het is dus handig om dit al te doen, voordat je echt je aanvraag gaat indienen.

Maak hier een account aan.
4. Log in en vraag aan

Je hebt rondgekeken naar de mogelijkheden, een keuze voor een bepaalde regeling gemaakt en gelezen wat de voorwaarden en criteria zijn. Tijd dus om een aanvraag te doen. Dit doe je in een aantal stappen:

 • Log in bij ‘Mijn Fonds’ met de account die je aangemaakt hebt.
 • Klik op de knop ‘Nieuwe aanvraag’.
 • Selecteer of je als organisatie, of als persoon aanvraagt en kies de juiste regeling uit het drop downmenu. Je komt nu in het aanvraagformulier.
 • Als je alles hebt ingevuld en alle bestanden hebt toegevoegd, dien je het formulier digitaal in.
 • Wij proberen je aanvraag zo snel mogelijk te behandelen. Je ontvangt binnen 13 weken van ons bericht.
Naar 'Mijn Fonds'
Advies nodig?
Advies nodig?

Wil je iemand spreken? Bijvoorbeeld over welke subsidieregeling er voor jouw project is? Onze adviseurs helpen je graag!

030 233 60 30
info@cultuurparticipatie.nl