nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Het Fonds

Ontmoet onze medewerker Ingrid Henzen

Door: Ingrid Henzen / 18 januari 2021

Wie zijn de mensen die jou kunnen adviseren bij je subsidieaanvraag? En wat hebben zij zelf met cultuurmaken? Adviseur Ingrid Henzen merkt in haar vrije tijd ook zelf wat samen aan cultuur doen zo waardevol maakt.

'Ik hou ontzettend van salsadansen. Ik word superblij van de muziek en vind het sowieso fijn om lekker in beweging te zijn. Helaas is het vanwege Corona nu al maanden niet mogelijk om naar salsafeestjes te gaan, wel dans ik zo heel af en toe nog in de huiskamer met mijn vriend, die ook danst. Ik vind roeien ook heerlijk om te doen, net als hardlopen en wandelen. Maar het extra mooie van salsa vind ik dat je er zoveel verschillende mensen leert kennen, het brengt mensen van allerlei achtergronden samen.

Als kind vond ik het geweldig om te tekenen, ik was er altijd mee bezig. Ergens ben ik daarmee gestopt, best jammer. Ik zou het in de toekomst best weer eens willen oppakken!

Salsadansen kan overal
Salsadansen kan overal

Ik werk sinds 2018 bij het Fonds. Daarvoor heb ik lang bij de provincie Flevoland gewerkt, als projectleider voor verschillende Europese subsidieprogramma’s. Variërend van een programma rondom leefbaarheid in het landelijk gebied, waarvoor ik door heel de provincie op pad was, tot een project om de biodiversiteit in verschillende Europese regio’s te bevorderen, waarvoor ik door heel Europa heb gereisd. Mijn laatste periode bij de provincie hield ik me bezig met provinciale podiumkunstsubsidies. Toen realiseerde ik me hoe leuk ik het vond om me in mijn werk met kunst en cultuur bezig te houden.

Na een korte tussenstop als beleidsmedewerker cultuur bij een gemeente, kwam ik bij het Fonds terecht. Ik heb het hier erg naar mijn zin, het is een hele leuke club mensen met allemaal een enorme betrokkenheid bij wat we doen. En hoewel ik in mijn huidige functie iets verder van de politiek af zit, verschilt het werk qua inhoud eigenlijk niet eens zo heel veel met mijn eerdere functies.

Tot afgelopen zomer hield ik me voornamelijk bezig met Cultuureducatie met Kwaliteit en de andere educatieregelingen. Sinds september ligt de focus van mijn werk op onze subsidieregeling Samen Cultuurmaken, een hele mooie regeling waarvoor erg veel interesse is en waar dus echt behoefte aan is. Daarnaast zijn we bezig met het schrijven van een nieuwe subsidieregeling voor het vmbo, vso en praktijkonderwijs, ook heel mooi en belangrijk!

Het leukste aan het werk bij het Fonds vind ik de afwisseling en de contacten met het veld. Ik hoop dat er in 2021 weer projectbezoeken op locatie mogelijk zijn, want het is leuk én belangrijk om te zien wat er allemaal voor moois wordt gedaan met de subsidiegelden.'

Hier vind je al onze medewerkers

Ingrid Henzen
Ingrid Henzen Subsidieadviseur