nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Het Fonds Interview

Ontmoet onze medewerker Lucien Ravensberg

Door: Lucien Ravensberg / 23 september 2020

Het is natuurlijk handig medewerkers te hebben die de cultuurwereld vanuit verschillende invalshoeken kennen. Creatief verbinder Lucien Ravensberg klopte op een dag zelf bij het Fonds aan. Hij vertelt hoe het hem nu bevalt.

'Ik ben … Typisch Participatief! In een volgend leven word ik muzikant; vooral het samen spelen en creëren lijken mij geweldig! En tot die tijd onderneem ik veel. Ik doe dat bij voorkeur door verbindingen te leggen tussen cultuur en onderwijs. Het Wereld Kinderfestival, de Kunstkijkdag, Luister!Oren, de Vereniging CultuurProfielScholen primair onderwijs – om een paar mooie cultuur&onderwijs initiatieven te noemen.

"Het is niet waarschijnlijk dat ik dít instrument in mijn volgende leven zal gaan bespelen"

Ik merk dat ik ‘aan’ spring als ik een enthousiaste maker, een mooi verhaal of een gedreven cultuurschool tegenkom. Tot nu toe heb ik diverse rollen aangenomen om die maker, dat verhaal, die school verder te brengen. Ik heb dat in binnen- en buitenland mogen doen; adviserend, initiërend, subsidiërend, dus vaak typisch participatief.

Mijn baan als adviseur bij het Fonds prikkelt mij weer op een nieuwe manier. Ik kan en ga hier met mijn ervaring, kennis en verbindende kracht bijdragen aan het cultuurmaken. Het leuke is dat ik het Fonds al kende en daarom kreeg ik eind vorig jaar het idee om me 'aan de poort’ te melden: ik wil graag meedoen! Nu, eenmaal binnen, ben ik breed gestart; ik werk zowel voor educatie (waaronder onze subsidieregeling voor vmbo en Cultuureducatie met Kwaliteit) als voor participatie (bijvoorbeeld aan de subsidieregeling Cultuurmakers van Nu).

Mijn ervaring tot nu toe bij het Fonds kan ik samenvatten als: leuk, veel herkenning en samen nieuwsgierig en positief vooruitkijken.'

Hier vind je al onze medewerkers.

Lucien Ravensberg
Lucien Ravensberg Subsidieadviseur