nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Talentontwikkeling

In gesprek met talentontwikkelaar Branko Popoviç

Door: Iris Loos / 24 januari 2023
In gesprek met talentontwikkelaar Branko Popoviç
In gesprek met talentontwikkelaar Branko Popoviç

Fashionclash vult Maastricht al tien jaar met fashion. Dit interdisciplinaire showcaseplatform biedt een podium voor jonge ontwerpers en modeltalent. De afgelopen jaren heeft Fashionclash al meer dan 800 designers, makers en modellen uit 40 landen deelgenomen aan het festival. Daarnaast verbindt FASHIONCLASH Festival mode met kunst, is het maatschappelijk geëngageerd en organiseert het lezingen en projecten rond relevante thema's.

Autodidacte makers 
Jonge talenten hebben hier hun eerste stappen in de modewereld gezet en velen van hen zijn ondertussen erg succesvol. Veel van deze talenten ontwikkelen zich buiten de aangeboden route van de kunstacademie's en vinden een eigen manier om door te groeien naar een professionele carrière in de mode. Voorlopers als Fashionclash spelen een belangrijke rol in de groei en ontwikkeling van deze makers. 

Talentontwikkeling informele netwerken
Oprichter Brank Popoviç vertelt in deze korte video over zijn rol als talentontwikkelaar. Ben jij ook actief als talentontwikkelaar voor groepen autodidacte makers? Kijk eens naar de regeling 'Talentontwikkeling informele netwerken' voor de subsidiemogelijkheden. 

Iris Loos
Iris Loos Communicatieadviseur a.i.