nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Talentontwikkeling

Urban Arts Talent (2018-2020) | Opbrengsten & lessons learned

Door: Iris Loos / 6 december 2022
Alicia Anais Fuentes Sifuentes - Stichting Solid Ground
Alicia Anais Fuentes Sifuentes - Stichting Solid Ground

We sluiten het jaar bijna af en dus het moment om terug te kijken. In 2021 sloot het Fonds voor Cultuurparticipatie o.a. de regeling Urban Arts Talent af en daar kwam dit jaar een inhoudelijk rapport over uit, op basis van rondetafelgesprekken, enquetes en diepteinterviews. 

Urban Arts Talent regeling 
Binnen de (afgesloten) Urban Arts Talent (UAT) regeling maakten amateurs en autodidacte makers, vanuit het urban genre, een ontwikkeling door in hun makerschap, professionele en/of persoonlijke vaardigheden. Er was ruimte voor het voeden van creativiteit door het maken van reizen, maar ook door verdieping in kunstvormen. Er werden contacten gelegd met andere netwerken en makers. We zagen dat, zowel bij de urban arts talenten als bij de coaches die hen begeleiden, een impuls werd gegeven aan talenten binnen de urban arts. De regeling werd door de aanvragers beoordeeld met een 4.4 op een schaal van 5. 

In het rapport lees je niet alleen meer over de opbrengsten van de regeling, maar je krijgt ook een inhoudelijke blik op talentontwikkeling in de urban arts scene, waarbij coaches en talenten zelf aan het woord komen.

‘Niet iedereen is geschikt om voorstellen te schrijven. Het feit dat je kunt presenteren is ook erg spannend, maar bevredigend.’

Iris Loos
Iris Loos Communicatieadviseur a.i.