nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Beeldende kunst Vrije tijd Video

De wereld van mensen vergroten

Door: Daphne Alexander / 5 oktober 2022

Social Label wil mensen met minder kansen meer perspectief bieden op gewaardeerde deelname aan de maatschappij. Met de focus op design komen uiteenlopende groepen in de Maak-ateliers samen. Deze samenwerking tussen het sociaal domein en de culturele sector vergroot de wereld van mensen.

Afgelopen jaren heeft Social Label diverse pilots in het land gedaan. Samenwerking tussen het sociaal en cultureel domein is niet altijd even makkelijk. Hieraan wil Social Label werken en samen met ontwerpers en zorgprofessionals deelname aan cultuur en design vormgeven in vijf maak-ateliers. Met onderscheidende designproducten van een hoge sociale waarde nodigt Social Label zowel publiek, ontwerpers, zorgbegeleiders als ondernemers uit om mee te doen. Ze legt duurzame economische, sociale en culturele verbindingen en laat mensen trots zijn op wat zij maken en doen. 

Dit project is een voorbeeld voor de regeling Samen Cultuurmaken

Deze video is onderdeel van een reeks projectportretten. Het Fonds wil hiermee de impact die de gesteunde projecten teweeg brengen, laten zien.

Regie en Edit: Pascal de Smit
Camera: Bram van der Giessen

Daphne Alexander
Daphne Alexander Communicatieadviseur