nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

4 november 2021

Drie nieuwe raad van toezichtleden benoemd door Minister

Met ingang van 1 november ’21 zijn - op voordracht van onze raad van toezicht - Ama Koranteng-Kumi, Ricardo Bryson en Ruben Brave door minister van Engelshoven voor vier jaar benoemd tot lid van onze raad van toezicht

Ama Koranteng-Kumi (1980) is oprichter en creatief leider van het succesvolle Amsterdamse buurtinitiatief Bloei & Groei. Dit is uitgegroeid tot een sociale onderneming die door middel van stadstuinen ruim 400 vrouwen en buurtbewoners uit Amsterdam Zuidoost bij elkaar brengt, coacht en ondersteunt. Daarnaast is Ama actief als adviseur voor Antwerpse musea op het gebied van talentontwikkeling, inclusie, publieksbereik, programmering en personeelsbeleid. Hierdoor heeft ze de afgelopen 12 jaren een groot netwerk opgebouwd in de museale wereld en onder cultuurmakers.

Ricardo Bryson (1981) is senior legal counsel bij Robeco. Hij is na zijn studie Financieel Recht gestart als beleidsmedewerker bij het ministerie van Financiën, waar hij heeft meegewerkt aan financiële wetgeving voor Caribisch Nederland. Als toezichthoudend bestuurder bij maatschappelijke organisaties heeft hij ervaring opgedaan met o.a. subsidie aanvragen en financieel beleid. Ricardo is tevens mede-eigenaar van Kompas die artiesten, cultuurmakers en sporters ondersteunt met zakelijk advies en talentbegeleiding.

Ruben Brave (1974) is ondernemer en investeerder met een groot gevoel voor rechtvaardigheid & inclusie. Momenteel onderzoekt hij de economisch toegevoegde waarde van diversiteit i.s.m. het Ministerie van EZK. Met zijn achtergrond in de digitale innovatie en de media beschikt hij over een breed netwerk in bedrijfsleven, universiteiten, politiek en overheid. Hij steunt o.a. impactvolle initiatieven en creatieve start ups, zoals Favela Painting & Art For A Better World, met name op het snijvlak van kunst, media & digitalisering.

"Ik ben heel blij met de komst van Ama, Ricardo en Ruben en kijk uit naar onze samenwerking. Met hun komst realiseren we op specifieke kennis en ervaring een uitbreiding, die zeer bruikbaar is voor het Fonds."

directeur-bestuurder Hedwig Verhoeven