nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

7 juli 2021

Shared History of the World wint Gouden C 2020

Hedwig Verhoeven overhandigt Gouden C aan Gerald en Steven Vreden voor hun project Shared History of the World - C: Jeannette Schols
Hedwig Verhoeven overhandigt Gouden C aan Gerald en Steven Vreden voor hun project Shared History of the World - C: Jeannette Schols

First Noble met hun project Shared History of the World ontving uit handen van Hedwig Verhoeven, directeur-bestuurder Fonds voor Cultuurparticipatie, de Gouden C. Met deze prijs zet het Fonds jaarlijks één van de vele ondersteunde projecten op het gebied van cultuurparticipatie en cultuureducatie in de schijnwerpers.

Door de coronapandemie is dit jaar een bijzondere editie. De nadruk ligt niet op ‘een project dat je mee moet maken’ maar ‘een project dat zocht naar mogelijkheden’ in deze moeilijke tijd. ‘Een geweldige manier om jongeren actief en enthousiast te krijgen voor erfgoed en cultuur. Dit smaakt naar meer’, aldus de jury.

Reactie winnaar
Gerald Vreden, co-founder First Noble reageert op de winst: "Ik ben sprakeloos...wel gehoopt maar niet verwacht! Een compliment en erkenning voor onze organisatie en community. We blijven doorgaan met vernieuwende projecten ontwikkelen."

"We willen landelijk gaan."

Wat zegt de jury
“Dit project springt eruit door de gelaagdheid en diepgang, maar ook door de creatieve manier om daarmee om te gaan. De mooie combinatie van erfgoed en technologie sluit didactisch aan bij de behoeften van de doelgroep. Het is knap dat het in coronatijd lukte doelen te stellen en ook te halen”.

“Dit project heeft een veel grotere impact dan alleen op de deelnemers zelf: je raakt en beïnvloedt hiermee verschillende generaties. Mensen op alle niveaus kunnen er wat van leren. Het draait om een belangrijk, heel actueel thema, maar de organisatie is hier al langer mee bezig en kijkt ook vooruit”.

Jury Gouden C 2020
De winnaar werd bepaald door een driekoppige, onafhankelijke jury:

  • Khalid Boutachekourt – voorzitter Raad van Toezicht Fonds voor Cultuurparticipatie
  • Mick Jansen – matchmaker Middelburg/Vlissingen, urban umbrella ​& artiest (video/muziek)
  • Sharina Gumbs - initiator van het project Re-fill your cup with authenticity: winnaar Gouden C 2019
    Zij beoordeelden de projecten op innovatie, veerkracht en inspiratie.

Meer lezen over de winnaar, de genomineerden 2020 en de Gouden C.

Nancy Scheeve
Nancy Scheeve Communicatieadviseur