nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

26 februari 2021

Impulsregeling zzp'ers en erfgoedvrijwilligers open vanaf 1 maart

Ben jij als zzp’er werkzaam in cultuurparticipatie en/of –educatie, beoefen je een ambacht of werk je met erfgoedvrijwilligers? Dan is deze regeling misschien wel iets voor jou. Je kan ook als instelling aanvragen als je veel met bovengenoemde zzp’ers of vrijwilligers werkt, om hen te ondersteunen.

Door de gevolgen van corona verandert de manier waarop we werken. Daar komt bij dat veel beroepen momenteel een flinke daling, of zelfs een volledig gebrek aan werk zien. Veel zelfstandigen in de kunst- en cultuursector kwamen en komen echter niet in aanmerking voor de pakketten met generieke noodsteun van de rijksoverheid, omdat zij niet aan de gestelde criteria voldoen. Deze regeling komt daar deels in tegemoet. Je kan binnen deze regeling subsidie aanvragen om te investeren in je eigen ontwikkeling. Zodat je nu, maar ook na corona volledig uitgerust bent voor de uitdagingen deze tijd. Zo kan je investeren in het behoud en de voortzetting van je werkpraktijk. 

Wil je jezelf bijvoorbeeld bijscholen, professionaliseren, ontwikkelen, of je wil nieuwe vaardigheden opdoen? Jezelf artistiek en inhoudelijk ontwikkelen? Misschien wil je wel een training doen om je werkpraktijk digitaal beter te kunnen aanbieden, of met nieuwe doelgroepen leren werken, je ambachtschap verdiepen. Daar is deze regeling voor. Vanaf maandag 1 maart kun je aanvragen indienen. Lees alles over de regeling en de mogelijkheden hier.

Meer weten? Op 2 en 9 maart organiseren we online informatiesessies voor individuele zzp'ers.

Deze regeling is mogelijk gemaakt met behulp van gelden uit het tweede steunpakket.