12 mei 2020

Vijf kanshebbers op Gouden C 2019

Wie van de vijf wint de Gouden C 2019?
Wie van de vijf wint de Gouden C 2019?

Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft vijf projecten genomineerd voor de Gouden C 2019. Deze prijs wordt dit jaar voor de negende keer uitgereikt aan een project dat je mee moet maken en heeft als thema ‘inclusie’.

De winnaar wordt bepaald door een combinatie van publieksstemmen en een deskundige, onafhankelijke jury: Isis Geurts - artistiek leidster, Stichting Dans +, Mo Hersi - Matchmaker Cultuur Almere, Podiumkunstenaar en Anouk van Geffen - zakelijk leider KRACHTVOER Theater, Neuzen de pilot (winnaar Gouden C 2018). Op 13 juni vindt de uitreiking plaats.

De vijf nominaties Gouden C 2019 zijn:

COHOST - Cornerstone, Van der Hoeven Kliniek & Stut Theater

Het internationale project COHOST geeft uitzonderlijke groepen uit de samenleving een podium. In de zoektocht naar antwoorden rondom hun identiteit, maakten zij een theatervoorstelling.

De Niemanders - Rocco Ostermann en Wout Kemkens

Een muzikale samenwerking tussen mensen ‘binnen’ en ‘buiten’ de muren om zo de bijzondere verhalen te vertellen over beslissende momenten in het leven van een gedetineerde.

Re-fill your cup with authenticity – Sharina Gumbs

Dit project leert zorgprofessionals gebruik te maken van abstracte kunst. Het geeft meer ruimte voor het stimuleren van de eigen verbeelding en creativiteit en helpt zo stress te verminderen.

Titanic– Jongerentheater KRANG 

Jongerentheater KRANG zet jongeren in hun kracht door het maken van een volwaardige theaterproductie. Met als resultaat: een theatervoorstelling op locatie, samen met professionals en lokale cultuurmakers.

Aap Noot Scratch - Stichting Touwmuseum de Baanschuur

Aap Noot Scratch combineert erfgoededucatie met hedendaagse mediakunst. Met dit lesprogramma leren zij kinderen spelenderwijs programmeren binnen het thema “100 jaar geleden”.

Met de Gouden C zet het Fonds één van vele ondersteunde projecten op het gebied van cultuurparticipatie en cultuureducatie in de schijnwerpers. De genomineerde projecten sluiten aan bij het Programma Cultuurparticipatie waarmee de toegankelijkheid, zichtbaarheid en erkenning van cultuurdeelname in de samenleving wordt vergroot.

Nancy Scheeve
Nancy Scheeve Communicatieadviseur