nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

2 juli 2024

Aanvragen HR-voucher weer mogelijk

Culturele en creatieve instellingen kunnen vanaf 2 juli voor de laatste keer de HR-voucher aanvragen voor advies en ondersteuning bij hun HR- en organisatiebeleid. Met de voucher kun je voor maximaal € 20.000 expertise inhuren.

Wie kan aanvragen

Je kunt de HR-voucher aanvragen als de culturele en creatieve instelling waar je werkt, via een specifieke regeling subsidie ontvangt van één van de zes rijkscultuurfondsen. Voor ons Fonds zijn dat de regelingen:

  • Meerjarige subsidies Fonds voor Cultuurparticipatie 2021-2024 (Talent & Festivals)
  • MeeMaakPodia 2018-2020
  • Brug voor Talent  
  • Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024 Caribisch Nederland 
  • Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024 
  • Mediakunst- en Erfgoededucatie 
  • Cultuureducatie in het VMBO en het Praktijkonderwijs 
  • Cultuureducatie VMBO, VSO en PRO 
  • Each One Teach One 
  • Urban Arts Talent 

Een complete lijst van de relevante subsidieregelingen van de rijkscultuurfondsen is te vinden op hrvouchercultuur.nl. Via deze website vraag je de voucher bij het CAOP aan en vind je ook meer informatie over de voucher en de voorwaarden.

Er is een totaalbedrag van € 1.317.000,- beschikbaar. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Wacht niet te lang, want op=op.

Waarvoor kan je aanvragen

Het aan te vragen bedrag is maximaal €20.000, – inclusief btw. Bijvoorbeeld voor advies over de toekomst van de organisatie en daarbij passend HR-beleid en HR-instrumenten, advies over een sociaal veilige werkomgeving, het toepassen van de Fair Practice Code of begeleiding bij de uitvoering van diversiteitsbeleid in je organisatie.

Eerder een aanvraag gedaan

Kun je een HR-voucher aanvragen, als een eerdere aanvraag al gehonoreerd is? Dat kan, maar let op: organisaties die eerder een gehonoreerde aanvraag van de HR-voucher hebben ontvangen (rondes in 2021, 2022/begin 2023), kunnen een vervolgaanvraag indienen ter hoogte van maximaal € 20.000,- minus het gehonoreerde bedrag uit eerdere aanvragen.

Online spreekuur

Wil je de HR-voucher aanvragen, maar heb je nog geen duidelijk idee voor welk vraagstuk? Ben je opzoek naar inspiratie of heb je nog inhoudelijke vragen?
Op  18 juli van 15.00 uur tot 16.00 uur is er een online spreekuur waarin alles verteld wordt over de subsidie en aanvraagmogelijkheden. Je kunt je hiervoor vrijblijvend aanmelden via hrvouchercultuur@caop.nl onder vermelding van je naam en de organisatie waarvoor je werkt.

Eerder individueel contact opnemen kan natuurlijk ook altijd: via de mail of telefonisch 06-22 59 75 02 of 06-57 21 11 70.

Benieuwd of jouw organisatie een aanvraag kan doen? Kijk op www.hrvouchercultuur.nl.

Initiatiefnemers

De HR-voucher is een initiatief van de zes rijkscultuurfondsen ( Fonds voor Cultuurparticipatie, Nederlands Filmfonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds Podiumkunsten en Mondriaanfonds) en wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Het CAOP ondersteunt in de uitvoering.