nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

16 april 2024

Vooraankondiging: Open Oproep Platforms voor Ontwerpend Leren

Foto: Elvis Wesley via Stimuleringsfonds Creatieve Industrie
Foto: Elvis Wesley via Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie slaan de handen ineen voor een vervolg op de Open Oproep Platforms voor Ontwerpend Leren na twee succesvolle edities. 
 
Na het succes van twee eerdere edities waarbij 27 diverse platforms werden ondersteund, bundelen beide fondsen nu de krachten voor een voortzetting in het komende najaar. Het initiatief Platforms voor Ontwerpend Leren werd in 2022 geïntroduceerd door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, met als doel het aanmoedigen van initiatieven die jongeren en beginnende ontwerpers helpen bij het ontwikkelen van hun professionele en artistieke ontwerpvaardigheden. Deze initiatieven zijn specifiek gericht op het bereiken van nieuwe makers met diverse culturele en sociaaleconomische achtergronden, met als doel het duurzaam versterken van de culturele sector. 
 
Met een jaarlijkse investering van € 350.000 per fonds wordt de eerste editie met een budget van € 700.000 georganiseerd in het komende najaar. Hierbij wordt speciale aandacht besteed aan de rol en verspreiding van platforms in verschillende regio's. 
  
Benieuwd naar de eerste twee edities van Platforms voor Ontwerpend Leren? Houd onze website en nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie en bekijk de video:

Video: Stimuleringsfonds 'Platforms voor ontwerpend leren'