29 januari 2020

De regeling Samen Cultuurmaken verbreden open

DanceAble: fotocredits De Schaapjesfabriek
DanceAble: fotocredits De Schaapjesfabriek

Vrijdag 31 januari opende de regeling Samen cultuurmaken verbreden. Deze regeling stimuleert samenwerking tussen cultuur en het sociale domein en dient als aanjager om drempels voor cultuurdeelname weg te nemen.

De regeling is tijdens een bijeenkomst, georganiseerd door OCW, LKCA en het Fonds, toegelicht. In februari en maart volgen nog meer bijeenkomsten in het land.

Van deze ochtend werd een registratie gemaakt en vind je onderaan de pagina.

Bekijk hieronder het videoverslag van de kick-off in drie delen:

deel 1: Presentatie Eltje Bos, Lector Culturele en Sociale dynamiek Hogeschool van Amsterdam. Over de kracht van cultuur en waarom het goed is kunst en cultuur in te zetten bij vraagstukken in het sociale domein. Reflecties uit de praktijk door Warner Werkhoven, senior adviseur Kunstloc Brabant en Winnie Boegborn, directeur Muziekcentrum Eiwerk. Driegesprek over het Programma Cultuurparticipatie. Dagvoorzitter Marlies Leupen in gesprek met Jannet Duindam van ministerie OCW, Hedwig Verhoeven, directeur Fonds voor Cultuurparticipatie en Sanne Scholten, directeur LKCA.

deel 2: Presentatie van de subsidieregeling Samen cultuurmaken verbreden door Cynthia Dekker, communicatiemanager en Noud van Rhee, senior programma-adviseur. Dialoog met de zaal o.l.v. Marlies Leupen

deel 3: reacties en vragen van aanwezigen

Cynthia Dekker
Cynthia Dekker Communicatiemanager