nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

12 juli 2023

Dit najaar: pilots voor Nationaal Akkoord Amateurkunst

Foto: Marisa Beretta
Foto: Marisa Beretta

Pilots voor Nationaal Akkoord Amateurkunst

In november 2022 bepleitte de staatssecretaris voor cultuur in haar ‘Meerjarenbrief 2023-2025' een Nationaal Akkoord Amateurkunst. Een waardevolle stap voor de sector. Ze zegt in haar brief: “Ik investeer in de sectorontwikkeling en -vernieuwing van amateurkunst. Ruim zeven miljoen mensen doen aan amateurkunst. Tegelijk blijken voorzieningen voor amateurs kwetsbaar. Ik zet in op een Nationaal Akkoord Amateurkunst met afspraken tussen OCW, IPO en VNG over een structurele, samenhangende aanpak van de ondersteuning van amateurkunstgroepen.”

In de afgelopen periode heeft het Fonds voor Cultuurparticipatie i.s.m. OCW en LKCA de contouren van de regeling ontwkkeld. De opbouw en de belangrijkste kaders heeft FCP vastgelegd in een factsheet. Je kunt het factsheet hier vinden:
 

 

Het factsheet bevat de belangrijkste informatie waarmee organisaties plannen kunnen ontwikkelen en een aanvraag kunnen voorbereiden. In de komende maanden wordt de regeling ingericht en vastgesteld. Bedoeling is dat de regeling in oktober opengaat. Houd onze website in de gaten voor meer informatie of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Eva Terpstra
Eva Terpstra Communicatieadviseur