nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

5 september 2022

Aanvragen HR-voucher: laatste ronde!

Culturele en creatieve instellingen kunnen voor de derde en laatste keer de HR-voucher aanvragen voor ondersteuning bij hun HR- en organisatiebeleid. Met de voucher kun je voor maximaal € 20.000 een adviseur inhuren, die je verder helpt met de HR-vraagstukken in je organisatie.

De HR-voucher is een initiatief van de zes rijkscultuurfondsen, waaronder het Fonds voor Cultuurparticipatie en wordt bekostigd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Het CAOP ondersteunt in de uitvoering.

Uitgangspunten derde aanvraagronde

Het aan te vragen bedrag is maximaal €20.000, – inclusief btw. Bijvoorbeeld voor advies over de toekomst van de organisatie en daarbij passend HR-beleid en HR-instrumenten, advies over een sociaal veilige werkomgeving, verschillende Fair Pay contractvormen of begeleiding bij de uitvoering van diversiteitsbeleid in je organisatie.

Je kunt de HR-voucher aanvragen als de instelling/het gezelschap waar je werkt via een specifieke regeling subsidie ontvangt van een rijkscultuurfonds. Op de website waar meer informatie te vinden is over de voucher en het aanvragen daarvan staat een complete lijst van deze subsidieregelingen per rijkscultuurfonds. We behandelen de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Wacht daarom niet te lang, want op=op.

Aanvragers uit de eerste ronde kunnen nogmaals aanvragen

Kun je een HR-voucher aanvragen, als een eerdere aanvraag al gehonoreerd is? Dat kan, maar alleen als je een aanvraag hebt gedaan in de eerste ronde. Het maximaal aan te vragen bedrag was toen € 6.000, -. Houd er rekening mee dat het maximaal aan te vragen bedrag deze derde ronde (€ 20.000, -) verminderd wordt met het eerder toegekende bedrag. Als je in de tweede ronde een aanvraag hebt ingediend kom je helaas nu niet meer in aanmerking.

Online spreekuur

Wil je de HR-voucher aanvragen, maar heb je nog geen duidelijk idee voor welk vraagstuk? Ben je opzoek naar inspiratie of heb je nog inhoudelijke vragen? Op dinsdag 13 september van 15.00 uur tot 16.00 uur (CET) is er een online spreekuur. Je kunt je hiervoor vrijblijvend aanmelden via hrvouchercultuur@caop.nl onder vermelding van je naam en de organisatie waarvoor je werkt. Eerder individueel contact opnemen kan natuurlijk ook altijd: telefonisch (070) 376 57 72) en via de mail.

Benieuwd of jouw organisatie een aanvraag kan doen? Kijk dan op www.hrvouchercultuur.nl.