nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

22 maart 2022

Uitnodiging conferentie Cultuureducatie met Kwaliteit

Met veel plezier nodigen we je uit voor de online conferentie van Cultuureducatie met Kwaliteit op woensdag 20 april 2022. We zijn al negen jaar samen onderweg. Daarom trekken we dit jaar onze symbolische bergschoenen aan en gaan met elkaar op pad: op weg naar tien!

Programma

13.00 – 14.00 uur | Talkshow

We starten de conferentie met een inspirerende talkshow met onder andere Monaim Benrida (programmaleider Gelijke Kansen Alliantie), Eva Vesseur (oprichter en bestuurder van basisschool en opvang Klein Amsterdam) en Hedwig Verhoeven (Directeur-bestuurder Fonds voor Cultuurparticipatie). Onder leiding van onze reisleider Ruben Maes kijken we terug op de reis die we de afgelopen jaren samen hebben gemaakt, maar kijken we ook vooral uit naar de toekomst. Onze gasten gaan met elkaar in gesprek over thema’s als kansengelijkheid en andere uitdagingen van deze tijd.

14.15 – 15.45 uur | Sessies

De rest van de middag kun je kiezen uit afwisselende en inspirerende sessies. Samen met de programmaraad hebben we een mooi programma samengesteld met relevante onderwerpen en verschillende werkvormen. Er is voor ieder wat wils! Er zijn onder andere masterclasses, presentaties over de subsidieregelingen van het Fonds en er is een speciale sessie voor beleidsambtenaren over de uitvoering van CmK in tijden van corona. Ook is er ruime keuze aan interactieve workshops.

Op www.conferentie-fcp.nl lees op je meer over de sprekers en de sessies. We vullen de komende weken het programma nog wat verder aan. Je kunt alvast favorieten verzamelen, zodat je op de 20e makkelijker een keuze kunt maken.

16.00 – 17.30 uur | Redactie magazine ‘bijna 10’

We sluiten de middag samen af met het maken van het magazine ‘Bijna 10’. Daarin ben jij met andere deelnemers de redactie van een nieuw CmK-tijdschrift. We komen bij elkaar voor een brainstormsessie voor de feesteditie ‘Bijna 10’. Wat heeft de afgelopen negen jaar opgeleverd? Waar kijken we met trots op terug? Wat laten we graag achter? En waar willen we de komende tijd naartoe? De redactie levert input voor o.a. spannende interviews, prikkelende columns, de rubriek Stom/Leuk! en recensies van CmK-programma’s. Magazine on the Spot maakt vervolgens een selectie van de voorstellen en ontwikkelt een online magazine dat enkele weken later bij alle deelnemers in de mailbox ligt.

Aanmelden

Ben je ook enthousiast geworden? Meld je aan. We vinden het fijn als je deze uitnodiging door wil sturen naar andere culturele instellingen, scholen, beleidspartners etc.