nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

9 december 2021

Mardjan Seighali nieuwe voorzitter raad van toezicht Fonds voor cultuurparticipatie

Per 1 januari 2022 is Mardjan Seighali door Minister van Engelshoven benoemd als voorzitter van onze raad van toezicht

Mardjan Seighali is een ervaren bestuurder die zich inzet voor mensenrechten en vluchtelingen. Momenteel is ze directeur-bestuurder van de Stichting Vluchtelingen- Studenten UAF waar ze eind maart 2022 haar werkzaamheden na negen succesvolle jaren zal beeindigen. Seighali is naast haar reguliere werk al vele jaren bestuurlijk actief bij diverse organisaties. Zo is ze voorzitter van het Humanistisch Verbond en zit zij onder meer in de Raad van Toezicht van Paleis het Loo en Reclassering Nederland. Marjdan heeft een achtergrond in erfgoed als voormalig directeur Stichting Erfgoed Nederland.  In 2019 ontving zij de prestigieuze Comeniusprijs, voor haar inzet voor onderwijs en wetenschap en voor de ontwikkeling van de internationale samenleving. 

Op 14 januari 2021 verscheen haar boek Tot op de dag. Door de diversiteit aan activiteiten in haar carrière brengt Mardjan een breed netwerk in zowel het publieke als culturele domein met zich mee.  

Mardjan volgt voormalig voorzitter Khalid Boutachekourt op, die in september 2021 na vijf jaar afscheid nam bij het Fonds voor cultuurparticipatie. In de overgangsperiode neemt Ans Buys tot januari  het voorzitterschap ad interim waar.

 

" Met Mardjan halen we een ervaren toezichthouder in huis. Mardjan is daarnaast zeer bevlogen waar het gaat om de vraagstukken die zich op onze beleidsterreinen voordoen. Ik verheug me op onze samenwerking."

Hedwig Verhoeven directeur-bestuurder

Afscheid van Gert Jan van der Vossen

Tegelijkertijd met de komst van Mardjan nemen we met een eervol ontslag door de Minister afscheid van Gert-Jan van der Vossen. Hij was naast lid van de raad van toezicht ook gewaardeerd lid van de auditcommissie. Zijn werkzaamheden elders hebben hem doen besluiten in naleving van een goede governance om zijn taken voor het Fonds neer te leggen. 

Cynthia Dekker
Cynthia Dekker Communicatiemanager