Soufiane Moussouli

Soufiane staat op dit moment als maker op een omslagpunt van storyteller naar professioneel theatermaker. Daarvoor wil hij zijn skills verder ontwikkelen onder de begeleiding van professionals in het vak. Soufianes ontwikkelingstraject zal in een periode van 9 maanden uitgevoerd worden en valt uiteen in twee leerdoelen: artistiek en zakelijk.

ARTISTIEK

  1. Dramaturgie
  2. Taal, spraak en vocabulaire
  3. Acteren
  4. Muziek

ZAKELIJK

  1. Organisatie, fondsenwerving, plannen en begroten
  2. Netwerken, PR & Marketing

Soufiane zal aan het eind van het ontwikkel traject de geleerde disciplines inzetten om de voorstelling 'Volgens mij ben ik een Jood' te ontwikkelen en te spelen voor een aantal voornamelijk zwarte scholen. Hij maakte in 2017 de eerste versie van dit stuk, toen als een korte storytellingvoorstelling. In het stuk vertelt hij over de geschiedenis van het joodse volk in Marokko en de ontdekking naar zijn eigen Joodse roots.

Zijn artistieke coach, Saman Amini, zegt over hem: 'Souf heeft veel te leren maar in zijn kern raakt hij intuïtief wel altijd de juiste snaren als het op verhalen aankomt, verhalen die spannend en relevant zijn voor deze tijd. De rest is een kwestie van bestuderen, kilometers maken en uitproberen.'

Meer zien van Soufiane? Bekijk zijn Instagram | Facebook | Website (website gaat binnenkort online)