The Notorious IBE

Sinds 1998 wil The Notorious IBE met haar meerdaagse hiphop- en urban festival de beleving van hiphopcultuur en urban dansstijlen overbrengen aan zowel insiders als buitenstaanders. Het festival streeft internationale relevantie na met lokale, landelijke en internationale partners die hun eigen programma’s cureren, hun eigen artiesten uitnodigen, hun eigen projecten presenteren en hun eigen achterban - jongeren en jongvolwassenen tussen de 10 en 35 jaar - meebrengen.

Gedurende een lang weekend biedt het festival 50 tot 60 programma’s op verscheidene locaties in het centrum van Heerlen, met muziekoptredens, dancebattles, workshops, talkshows, film, fotografie en beeldende kunst met een oorsprong in of verwantschap aan de hiphop- en urban cultuur.

The Notorious IBE trekt met het festival jaarlijks zo’n 10.000 bezoekers uit dertig verschillende landen. Het festival stimuleert het verbreden van de eigen blik en het aangaan van nieuwe verbindingen, zoals de kruisbestuiving tussen de urban dans en beatmaking.