Dat ze bij het Fonds terechtkwam via LinkedIn is natuurlijk geen verrassing - als online communicatiemedewerker. Daphne Alexander vertelt waarom iedereen het Fonds online moet leren kennen en hoe kunst en cultuur haar hebben gemaakt tot wie ze is en misschien ooit nog wordt…
‘Voordat ik het Fonds leerde kennen, heb ik in Rotterdam bij het videoplatform ARTtube en verschillende (muziek)festivals in de communicatie gewerkt. Ik interesseerde me al in publieksbereik ver voordat ik mijn eerste communicatiewerkzaamheden uitvoerde: tijdens mijn studie kunstgeschiedenis hield ik me bezig met vraagstukken rondom het verlagen van drempels in de culturele sector. In die tijd werkte ik ook bij Museum Boijmans Van Beuningen als ticketverkoper.
Nu is mijn taak bij het Fonds om zoveel mogelijk mensen het Fonds te laten leren kennen op dezelfde manier als ik heb gedaan: online. Niet alleen omdat ze een baan zoeken via LinkedIn, maar ook omdat mensen op Twitter in gesprek gaan over de culturele sector, geïnspireerd raken door projecten op Instagram en geïnformeerd worden over regelingen via Facebook. Of natuurlijk als ze om andere redenen online zijn, want zoveel mensen zoveel wensen. Hoe dan ook, de boodschap blijft hetzelfde: cultuur voor iedereen.
Voor mij is dat een natuurlijk gegeven. Ik ben geboren in Middelburg, als product van twee heel verschillende cultuurmakende families: een Indische familie waar een gitaar en krontjong altijd aanwezig waren en een Nederlandse familie waar iedereen kwaliteiten had in verschillende vormen van beeldende kunst. De invloed van beide kanten heeft voor mij geresulteerd in een heel uiteenlopende muzieksmaak en zoveel waardering voor beeldende kunst dat ik er vier jaar studie aan heb gewijd.
Naast het gepingel op mijn ongestemde ukelele of basgitaar zonder versterker, en afgezien van de kindertekeningen die ik met plezier en waskrijt op een A4’tje zet, krijgen de talenten van mijn familie op dit moment weinig uiting via mij. Ik kook en eet graag met vrienden, maar geniet het liefst van muziek op festivals en kunst in expositieruimtes waar anderen hun passie in hebben gelegd.
Ik neem nu vooral deel aan cultuur door me te omringen met creatievelingen en ervaringen te delen. Dit leidt weer tot creativiteit en innovatie op alle vlakken in mijn leven. Dus tot meer levensgenot. Als ik ooit een nieuw pad kan kiezen voor mijn passie word ik rapper in Rotterdam.’