nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

30 oktober 2021

Demissionair minister Ingrid van Engelshoven bezoekt Corpo Maquina

Groepsfoto Corpo Maquina Society Fotograaf Ernest Potters
Groepsfoto Corpo Maquina Society Fotograaf Ernest Potters

Wat ik zo mooi vind is dat ze bij Corpo Maquina Society de wereld van kinderen op een positieve manier vergroten en met hun manier van werken bouwen aan continuiteit.

Minister van Engelshoven

Op zaterdag 30 oktober bezocht demissionair minister Ingrid van Engelshoven in Tilburg Corpo Maquina Society, een (dans)project dat ondersteund wordt binnen de subsidieregeling Samen Cultuurmaken. Midden in een woonwijk in Tilburg-Noord streken zij neer in een gymzaal waarin iedereen welkom is om te kijken, creëren, presenteren en mee te doen met beweging als uitgangspunt.

Samen werken aan ‘briljante’ scènes 
Jonge en minder jonge buurtbewoners, dansers, actrices, muzikanten, studenten van kunstopleidingen, freestyle-voetballers, skaters, paaldansers, basketbalspelers en andere bewegers bewegen zich in de gymzaal op het Bela-veld moeiteloos door elkaar. Samen werken ze aan ‘briljante’ scènes die het in zich hebben om een kunstwerkje op zich te worden. Artistiek leider Guilherme Miotto: ‘Hier is intuïtie leidend en pakt elk lichaam de ruimte die het wil: om te bewegen, te verbeelden, te fantaseren, te zijn. Zeven dagen per week willen we er zijn, met de deuren open. Om levendigheid te organiseren en daarmee te bouwen aan een omgeving waarin creëren, kijken, presenteren en meedoen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en door elkaar heen lopen.

Open gesprek
Demissionair minister Ingrid van Engelshoven, ministerie van OCW, zag diverse presentaties waar de jongeren uit Tilburg-Noord aan meededen, studenten van de Toneelschool Maastricht, dansers van de Fontys Dance Academy, leden van Team El Jackson en Nasser El Jackson. Daarma en tussendoor sprak ze met initiatiefnemers van Corpo Maquina , medewerkers, de dansers, acteurs en de jonge deelnemers van het project.

Bekijk de inspirerende documentaire 'Warriors Foot' van Corpo Maquina.

in gesprek met (oud) studenten en dansers
in gesprek met (oud) studenten en dansers
in gesprek na afloop met Nasser El Jackson
in gesprek na afloop met Nasser El Jackson
Nancy Scheeve
Nancy Scheeve Communicatieadviseur