nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

8 september 2021

Welk team nomineer jij voor de Erfgoedvrijwilligersprijs 2021?

Uitreiking erfgoedvrijwilligersprijs 2020 door minister Ingrid van Engelshoven  C: Maarten Mooijman
Uitreiking erfgoedvrijwilligersprijs 2020 door minister Ingrid van Engelshoven C: Maarten Mooijman

Erfgoedvrijwilligersprijs 2021

De Erfgoedvrijwilligersprijs is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en wordt in 2021 voor de tweede keer uitgereikt door demissionair minister Ingrid van Engelshoven.

In de erfgoedsector zijn het veelal vrijwilligersgroepen die zich inzetten voor het behoud, het onderhoud en de ontsluiting van ons (immaterieel) cultureel erfgoed. Met deze prijs wil het ministerie het vrijwilligersteam dat zich het afgelopen jaar uitzonderlijk heeft ingezet voor het (cultureel) erfgoed van Nederland belonen voor zijn inzet.

Aanmelden
Tot en met 22 september kunnen vrijwilligersteams weer worden aangemeld om zo kans te maken op het winnen van een bedrag van 10.000 euro. Een jury selecteert 3 finalisten. Op 6 december wordt de prijs uitgereikt. Het winnende team ontvangt 10.000 euro, de nummer 2 en 3 ontvangen beide 5.000 euro. Nomineren kan op www.erfgoedvrijwilligersprijs.nl 

Fonds en steun erfgoedvrijwilligers
Maar liefst 68 projecten ontvingen van ons een bijdrage vanuit de subsidieregeling erfgoedvrijwilligers. We onderschrijven hiermee het belang van vrijwillige inzet. Deze prijs geeft een extra boost en zet zo de erfgoedvrijwilligers weer in het zonnetje. Welk  vrijwilligersteam nomineer jij dit jaar?

Nancy Scheeve
Nancy Scheeve Communicatieadviseur