nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

23 juni 2021

Nominaties Gouden C 2020 bekend

De vijf genomineerden voor de Gouden C 2020
De vijf genomineerden voor de Gouden C 2020

Met de Gouden C zet het Fonds voor Cultuurparticipatie jaarlijks één van de vele ondersteunde projecten op het gebied van cultuurparticipatie en cultuureducatie in de schijnwerpers. Door de coronapandemie is dit jaar een bijzondere editie. Het Fonds laat met deze Gouden C zien hoe veerkrachtig en creatief gewerkt is door de vijf genomineerde projecten in deze moeilijke tijd.

De winnaar wordt bepaald door een deskundige jury: Khalid Boutachekourt – voorzitter Raad van Toezicht Fonds voor Cultuurparticipatie, Mick Jansen – matchmaker Middelburg/Vlissingen, urban umbrella ​& artiest (video/muziek) en Sharina Gumbs - initiator van het project Re-fill your cup with authenticity: winnaar Gouden C 2019. Op 7 juli vindt de uitreiking plaats.

De vijf nominaties Gouden C 2020 zijn:

Shared History of the World - First Noble

Jongeren met een Afrikaanse en Caribische achtergrond onderzochten hun afkomst en verwerkten hun vondsten in een film met 3-D technieken.  Op deze manier is het verleden tot leven gewekt en is nieuw erfgoed materiaal gemaakt voor volgende generaties.

Alive en Kicking! - Stichting Rainbow

Het project Alive en Kicking! brengt tijdens corona ouderen uit Amsterdam en Groot Brittanië met elkaar in contact. Ze werkten samen met Théâtre Sans Frontières in Northumberland. Via Zoom spreken zij openhartig over dat zij als kwetsbaar worden gezien. Zij denken samen terug aan hun ‘vrijheid, blijheid’ van de jaren ’60 en ’70. Met het maken van deze online voorstelling deelden zij lol en verdriet. Bovendien overwonnen zij hun computervrees.

Studio Textielfestival - STIDOC

Het Textielfestival biedt van oudsher een podium aan textielkunstenaars. Door corona wordt het noodgedwongen een online festival: Studio Textielfestival. En wat voor één: presentaties, interviews en demonstraties gaan zorgen voor een groter bereik en geven het festival een nieuwe impuls.

IBE Winter Studio - The Notorious IBE

Met het Notorious IBE festival wordt de hiphop danscultuur gevierd. Het is ook de plek waar je kunst, mode en culturele programma’s kunt ervaren. Tijdens corona werd een oude boksschool ingericht als opnamestudio en ontstond IBE Winter Studio. Met deze digitale wintereditie van het festival kon het publiek toch genieten van urban culture activiteiten.

Taartrovers Film Festival - Stichting Taartrovers Festival

Bij Taartrovers ontdekken jonge kinderen op een speelse wijze de kracht van hun verbeelding. Ruiken, proeven, voelen, alle zintuigen worden gestimuleerd in de filmpjes die uitnodigen tot spel en experiment. Voor scholen was dit een waardevolle aanvulling op hun online lesprogramma.