info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

13 juni 2020

Minister Ingrid van Engelshoven reikt Gouden C uit aan Sharina Gumbs

Minister van Engelshoven reikt in online talkshow de Gouden C uit aan Sharina Gumbs - Foto: Keith Montgomery
Minister van Engelshoven reikt in online talkshow de Gouden C uit aan Sharina Gumbs - Foto: Keith Montgomery

Op 13 juni reikte minister Ingrid van Engelshoven de Gouden C 2019 uit aan het project dat je mee moet maken. De jury koos (incl. publieksstemmen) voor 'Re-fill your cup with authenticity' van Sharina Gumbs uit Aruba.

Een project dat zorgprofessionals gebruik leert maken van abstracte kunst  om creativiteit te stimuleren en zo stress te verminderen. De winnaar werd verrast tijdens de online talkshow met presentatrice Lucille Werner in studio KUUB te Alkmaar.

‘Re-fill your cup with authenticity'is een mooi voorbeeldproject dat past in het Programma Cultuurparticipatie. Met dit programma wil de minister de komende jaren drempels wegnemen. Eén van de onderdelen hierin is de subsidieregeling Samen cultuurmaken.

Reactie winnaar
“Geweldig…dank aan de jury en alle stemmers voor deze mooie prijs. We hopen dat ons project hierdoor nog veel meer zorgprofessionals en onderwijzers zal bereiken die hun eigen creativiteit en dat van de mensen waarmee ze werken, zullen blijven stimuleren en verder ontwikkelen. Kunst verbindt!”, aldus Sharina Gumbs.

Wat zegt de jury
“Kunst wordt zelden ingezet voor zorgprofessionals, meestal alleen voor hun doelgroep. Het mooie is: doordat zij beter leren omgaan met stress, heeft dit project indirect ook grote impact op hulpbehoevenden en leerlingen met wie ze werken. …dit is kunst als middel én als doel. Het is geen bezigheidstherapie; in een mini-opleiding ontwikkelen de deelnemers zich tot kunstenaar”.

Wat zegt het publiek
“It reaches out to people who would never make the time to invest in their self and mental health in such a creative way.”

Jury Gouden C 2019

De winnaar van de Gouden C  2019 werd bepaald door een combinatie van publieksstemmen en een deskundige, onafhankelijke jury: Isis Geurts - artistiek leidster Stichting Dans +, Mo Hersi - Matchmaker Cultuur Almere, Podiumkunstenaar en Anouk van Geffen - zakelijk leider KRACHTVOER Theater, Neuzen de pilot (winnaar Gouden C 2018). Zij beoordeelden de projecten op innovatie, impact en inspiratie.

Meer lezen over de winnaar, de genomineerden 2019 en de Gouden C.

Nancy Scheeve
Nancy Scheeve Communicatieadviseur