nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

20 juli 2023

Op 5 en 6 oktober: conferentie ‘Cultuureducatie van morgen’ in Trente, Italië

Beeld: Xaviera Altena
Beeld: Xaviera Altena

In februari 2023 opende in Italië het internationale programma FuturoPresente*. Dit programma zet een jaar lang de spotlight zet op de hedendaagse Nederlandse jeugdkunsten. Een onderdeel van het programma is een conferentie voor internationale experts op het gebied van cultuureducatie. Deze conferentie organiseert het Fonds voor Cultuurparticipatie in samenwerking met FuturoPresente, de Nederlandse ambassade en het consulaat-generaal in Italië. Het thema: Cultuureducatie van morgen.  

Tijdens de conferentie presenteren we over en weer praktijkvoorbeelden en verkennen we samenwerkingsmogelijkheden. Dit alles op het gebied van cultuureducatie in schoolverband. Nederlandse en Italiaanse professionals krijgen tijdens de conferentie volop de kans om hun netwerk te versterken, ervaringen te delen en te bouwen aan een duurzame culturele uitwisseling. 
 
Veel belangstelling voor Open Call Italië 
Tussen 23 mei en 13 juli 2023 konden culturele instellingen en professionals via een open call een aanvraag bij ons doen om hun werk te presenteren en deel te nemen aan de conferentie. Elke Nederlandse aanvrager krijgt de mogelijkheid een internationale gast mee te nemen. Hierdoor krijgt de conferentie een bredere, internationale representatie. Zo komen we tot een nog bredere kennisuitwisseling en internationaler netwerk. 
In korte tijd ontvingen we meer dan voldoende aanvragen voor de conferentie in Italië. Het is dan ook niet meer mogelijk je aan te melden of een aanvraag te doen.  

Opening en sluiting

Het is mogelijk om de opening en sluiting van de conferentie digitaal bij te wonen. Dat kan via deze link. Het is verplicht om je (gratis) aan te melden.
 
Meer informatie 

Wil je meer informatie over de conferentie? Bel ons gerust en vraag naar Lucien Ravensberg via (030) 233 60 30 of stuur een mail naar internationaal@cultuurparticipatie.nl
 
*FuturoPresente is een internationaal programma dat een jaar lang de spotlight zal zetten op de hedendaagse Nederlandse jeugdkunsten. Dit programma is een initiatief van het Nederlands Letterenfonds, het Fonds Podiumkunsten, See NL, het Fonds voor Cultuurparticipatie samen met de Nederlandse ambassade en het consulaat-generaal in Italië. 

Jolijn van Vroonhoven
Jolijn van Vroonhoven Communicatieadviseur