nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

18 januari 2023

Open Oproep Jongeren maken cultuur opent 23 januari

Tijdens de coronapandemie hebben jongeren ook veel moeten missen op cultureel vlak. Om hun cultuurdeelname te stimuleren, initieerde het kabinet de Impuls Jongerencultuur.

Het Fonds roept via de nieuwste Open Oproep Jongeren maken cultuur het culturele en sociaal domein op om zich gezamenlijk sterk te maken voor deze doelgroep. Er is 4,4 miljoen euro beschikbaar.


Open Oproep

De Open Oproep heeft als doel de toegankelijkheid van cultuurparticipatie voor en door jongeren (12 tot 27 jaar) te vergroten. Het gaat om het opzetten en uitvoeren van kunstzinnige en erfgoedactiviteiten. Samen cultuur maken, versterkt de veerkracht van jongeren, verbindt hen met elkaar en stimuleert de persoonlijke ontwikkeling.

De indienperiode van de Open Oproep Jongeren maken cultuur opent op 23 januari 2023. Aanvragen zijn mogelijk vanaf € 10.000,- tot € 100.000,-.


Criteria en voorwaarden

Een belangrijke voorwaarde is dat de activiteiten moeten plaatsvinden in dorpen en steden buiten de G4-gemeenten, het G40-stedennetwerk en Zeeland*.
Kijk hier voor een overzicht van de criteria en voorwaarden voor het indienen van een aanvraag binnen de Open Oproep Jongeren maken Cultuur. 


Meer informatie

Heb je interesse in het doen van een aanvraag, maar wil je nog meer informatie? Bel ons gerust en vraag naar één van de adviseurs Samen Cultuurmaken via (030) 233 60 30 of stuur een mail naar samencultuurmaken@cultuurparticipatie.nl.

 

*De G4-gemeenten zijn Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Het G40-stedennetwerk bestaat uit 41 (middel)grote steden: Alkmaar, Almelo, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Deventer, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerlen, Helmond, Hengelo, ’s-Hertogenbosch, Hilversum, Hoorn, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maastricht, Nijmegen, Oss, Roosendaal, Sittard-Geleen, Schiedam, Tilburg, Venlo, Zaanstad, Zoetermeer en Zwolle.

Nancy Scheeve
Nancy Scheeve Communicatieadviseur