Caption
Participatie

MeeMaakPodia

Bibliotheken, theaters, musea en presentatie-instellingen betrekken hun omgeving bij hun programmering

Het is helaas niet meer mogelijk om voor deze regeling subisdie aan te vragen. 

Is jouw organisatie al bezig met het betrekken van jullie omgeving bij de programmering? En wil je je verder ontwikkelen hierin? Via de regeling Meemaakpodia krijg je behalve subsidie hiervoor, ook een begeleidingstraject door de Academie voor Cultuurmanagement.

Denk bij omgeving aan wijkbewoners, maar ook aan andere groepen die jij een podium kan bieden. Deze mensen geef je een deel van de verantwoordelijkheid voor je programmering, je positionering, je identiteit.

Wie kan subsidie aanvragen?

Bibliotheken, theaters, musea en presentatie-instellingen die meerdere dagen per week open zijn voor publiek kunnen MeeMaakPodium zijn. Daarbij laat je structureel een deel van je programmering of activiteiten bedenken en uitvoeren door je omgeving. Deze subsidieregeling is er alleen voor podia die al (deels) zo werken.

Waar kijkt het Fonds naar?

Het is belangrijk dat je de functie van MeeMaakPodium met deze subsidie verder ontwikkelt. En dat je daarmee duurzame samenwerkingen aangaat. Zowel bestaande als nieuwe. Deze werkwijze krijgt ook een vaste plek in je organisatie.

Praktische voorwaarden

  • Je traject begint op z'n vroegst 13 weken na indienen, maar niet later dan 6 maanden. Let op, je moet sowieso vóór maart 2020 beginnen met je traject.
  • Je traject duurt minimaal 1, maximaal 2 jaar
  • De subsidie die je van het Fonds ontvangt, mag maximaal 50% van je projectkosten dekken
  • De post onvoorzien op je begroting mag niet meer dan 7% van de totale kosten zijn
  • Je mag maximaal 10% van de subsidie inzetten voor materiële investeringen
Heb je nog vragen?

Je kunt contact opnemen met één van de medewerkers van deze regeling. Bel ons en vraag naar Jeroen van Dijk, Anita Hazeu, Annemarije Chamuleau of Eylem Tanir

030 - 233 60 30
info@cultuurparticipatie.nl

Stappen

1. Bekijk de verschillende subsidiemogelijkheden die het Fonds momenteel heeft.

Alle regelingen die momenteel open staan voor aanvragen vind je bij ‘Subsidie aanvragen’. Kom je er niet uit, of ben je nog in de oriënterende fase? Vul dan onze Subsidiewijzer in.

Website en juridische regeling
Deze pagina’s geven een goed beeld van onze regelingen. Snap je iets niet, heb je ergens een vraag over? Bel ons dan! We helpen je graag verder. Het helpt ons wel als je de website al bekeken hebt en weet bij welke regeling je misschien wil aanvragen.

We proberen je op de website zo compleet mogelijk te informeren. Maar let op: deze informatie is een samenvatting van de volledige subsidieregeling, zoals hij ook in de Staatscourant is verschenen. Dit is een juridisch document, en minder makkelijk leesbaar. Hierin staat precies beschreven waaraan je subsidie-aanvraag moet voldoen. Je vindt de subsidieregeling altijd aan de rechterkant op de subsidiepagina in het lijstje met de documenten.

 

Naar overzicht subsidies
2. Documenten bekijken

We plaatsen altijd een voorbeeld van het aanvraagformulier op onze website, net als een modelbegroting. Deze vind je ook bij het lijstje documenten op elke regelingpagina. Het is verstandig ze goed te bekijken, zodat je weet welke vragen je moet beantwoorden en welke informatie we graag van je ontvangen.

3. Maak een account aan

Subsidieaanvragen doe je via ons digitale aanvraagsysteem ‘Mijn Fonds’. Om in te loggen en aan te vragen heb je een account nodig. Hou er rekening mee dat het maximaal drie werkdagen kost voordat je account actief is. Het is dus handig om dit al te doen, voordat je echt je aanvraag gaat indienen.

Maak hier een account aan.
4. Log in en vraag aan

Je hebt rondgekeken naar de mogelijkheden, een keuze voor een bepaalde regeling gemaakt en gelezen wat de voorwaarden en criteria zijn. Tijd dus om een aanvraag te doen. Dit doe je in een aantal stappen:

  • Log in bij ‘Mijn Fonds’ met de account die je aangemaakt hebt.
  • Klik op de knop ‘Nieuwe aanvraag’.
  • Selecteer of je als organisatie, of als persoon aanvraagt en kies de juiste regeling uit het drop downmenu. Je komt nu in het aanvraagformulier.
  • Als je alles hebt ingevuld en alle bestanden hebt toegevoegd, dien je het formulier digitaal in.
  • Wij proberen je aanvraag zo snel mogelijk te behandelen. Je ontvangt binnen 13 weken van ons bericht.
Naar 'Mijn Fonds'
Advies nodig?
Advies nodig?

Wil je iemand spreken? Bijvoorbeeld over welke subsidieregeling er voor jouw project is? Onze adviseurs helpen je graag!

030 233 60 30
info@cultuurparticipatie.nl