nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Alles om je te op weg te helpen met de regeling Cultuureducatie mbo

Starterskit mbo

Deze starterskit is bedoeld voor culturele- en mbo instellingen die, net als wij met de regeling Cultuureducatie mbo, voor het eerst het speelveld van cultuureducatie in het mbo betreden. Om je goed op weg te helpen en tijd te besparen hebben we hier de meest relevante informatie, mogelijkheden en tips over cultuureducatie in het mbo samengebracht.

Zoals je misschien weet heeft cultuureducatie geen vaste plek in het mbo, maar wordt er wel al veel georganiseerd en ontwikkeld. Zo timmeren LKCA, CJP en Fonds21 al jaren aan de weg, samen met vele mbo- en culturele instellingen. Onderstaande uitgaven, sites, tools en hulpmiddelen geven een overzicht van wat er gebeurt en bestaat en helpt hopelijk bij het maken van mooie projecten.

We beginnen natuurlijk met de regeling zelf. Klik hierboven voor de webpagina van de regeling. Lees deze pagina goed als je aan wilt vragen. De regeling nog een keer in één opslag zien? Download dan onze handout, waar je alle info over de regeling op 1 A4 vindt.

Terugblik mbo-inspiratiemiddag

Heb je de mbo-inspiratiemiddag gemist? Of wil je een gedeelte terugkijken?

Hieronder kun je de talkshow, het visiegesprek en de workshops terugkijken:

Een wereld vol mogelijkheden

In de uitgave ‘een wereld vol mogelijkheden, cultuureducatie in het mbo’ van het LKCA, zijn mogelijkheden van cultuureducatie in beeld gebracht. Je krijgt ook inzicht in hoe je de MBO Card in de praktijk kunt gebruiken. Deze uitgave is bedoeld om professionals in het mbo en de cultuursector te motiveren en inspireren. Met o.a. tips om met cultuureducatie in het mbo aan de slag te gaan. Kijk op de site van het LKCA om de uitgave online te lezen, of download hem hieronder.

Resultaten van Kunsteducatie voor mbo’ers van Fonds21

Wil je meer lezen over wat er voor nodig is om succesvol educatief aanbod te ontwikkelen voor mbo-studenten? In dit verslag staan de resultaten van de evaluatie van de eerste programmaregeling (2017-2020) ‘Kunsteducatie voor mbo’ers’ van Fonds21. Je vindt het verslag op de site van het LKCA, of via de downloadknop hieronder:

MBO Card en CJP

Om de studenten en docenten persoonlijk te prikkelen is er voor iedereen een gratis CJP beschikbaar. Met de persoonlijke CJP scoor je korting op festivals, bioscopen, theaters en musea, maar ook lifestylemerken en webshops. De MBO card geeft content en inspiratie om studenten hun culturele horizon te laten vergroten. Het biedt de docenten die kunst en cultuur willen integreren in de les inhoudelijke ondersteuning bij bijvoorbeeld creatieve vakken of Burgerschap. Door de integratie van culturele activiteiten met het onderwijsprogramma kan de student leren wat de betekenis is van kunst en cultuur voor de beroepspraktijk en eigen leven. De MBO Card is een initiatief van Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs en CJP, in samenwerking met het ministerie van OCW.