Challenge your Art

Niekée Roermond biedt gepersonaliseerd onderwijs aan: de leerlingen kiezen zelf hun challenge, voeren hem uit en presenteren de resultaten. In het afgelopen schooljaar heeft de school met ECI Cultuurfabriek een pilot gedraaid om zo met popmuziek aan de slag te gaan. Nu breidt de school samen met SALLY Dansgezelschap en FASHIONCLASH de pilot uit tot het project Challenge Your Art.

Het project start met een introductiedag, met onder meer een voorstelling van SALLY. Daarna volgen de geïnteresseerde leerlingen workshops in de verschillende disciplines (mode, theatertechniek, dans, muziek, productie en decor) en formuleren ze een challenge. Onder begeleiding van eigen docenten, medewerkers van de culturele partners en MBO-stagiairs gaan ze aan de slag met hun challenge. Aan het einde van het projectjaar komen de resultaten van de challenges samen in een eindvoorstelling.

De coaches van Niekée begeleiden de leerlingen in het proces en bij de reflectie. De bijpassende culturele instelling en kunstdocenten van Niekée verzorgen de inhoudelijke begeleiding. Door de kennisoverdracht en de inzet van oud deelnemers kan Niekée het project steeds zelfstandiger uitvoeren. Daarnaast maakt de intensieve samenwerking met de culturele partners het makkelijker om in de toekomst dit soort projecten te initiëren.