Houten - De Vlinder, een multidisciplinaire theatervoorstelling

Voorstelling de Vlinder: een danstheatervoorstelling voor en door ouderen

Stichting Aan de Slinger start het project De Vlinder, een multidisciplinaire danstheatervoorstelling voor en door 65-plussers. Dit is onderdeel van het koepelproject Onvergetelijk Houten. Daarin bundelen de gemeente, stichting Aan de Slinger en stichting vanHouten&co hun krachten ten gunste van de versterking en verduurzaming van cultuurparticipatie door ouderen.

Aan De Vlinder wordt meegewerkt door stichting De Dansbeweging, College de Heemlanden, Omroep Houten, Kunst om de Hoek en Houtense vakdocenten.

Het project bestaat uit het maken van een danstheatervoorstelling, die is geïnspireerd op de stedenbouwkundige vlindervorm van Houten. Houtenaren vertellen hun verhalen over het dorp aan een jonge generatie. De Vinex-verhalen worden beleefd, gevierd en verbeeld in de voorstelling. Er wordt een loopchoreografie gemaakt waaraan deelnemers ook kunnen bijdragen door muziek, film/fotografie en een beeldend object.

Aan het project nemen - voor of achter de schermen - tachtig 65-plussers deel uit Houten-Centrum. Specifieke aandacht is er voor kwetsbare ouderen, alleenstaande mannen en mantelzorgers. De Adviesgroep Ouderen is betrokken bij de voorbereiding voor het realiseren van een passend cultuuraanbod.

Bekijk hier het filmpje van de kick-off #agefriendly Houten.