Lara Drozdek

Lara is zowel danser als psycholoog en onderzoekt in haar traject het gevoel van innerlijke en interpersoonlijke conflicten. Ze bekijkt hoe verschillende mensen deze (on)bewust uiten en hoe dit vertaald kan worden in dans. Daarnaast bestudeert ze de wisselwerking tussen beweging en verschillende psychologische concepten, zoals gevoelens van

onveiligheid en machteloosheid die ze wil vertalen in beweging. Ook wil ze het samenspel tussen kwetsbaarheid en kracht in kaart brengen door deze concepten te koppelen aan elementen uit verschillende dansstijlen. Door elementen uit de hiphop, moderne dans en samba te onderzoeken, te mengen en vervolgens te vervormen. Ze zoekt hierbij naar een balans tussen de input van de dansers en haar visie als choreograaf. Op zakelijk gebied wil Lara zowel haar netwerk binnen de danswereld vergroten, als meer inzicht krijgen in het zakelijke proces rondom het maken van een danstheatervoorstelling. Ze wordt in haar traject begeleid door coaches André Grekhov, Alida Dors en Bryan Druiventak voor de artistieke zijde en door Ger Jager voor het zakelijke.

Het ontwikkelproject wordt opgedeeld in drie fasen.

  1. Kijkstages bij Guy & Roni, Krisztina de Châtel en Alida Dors.
  2. (Bewegings)onderzoek samen met twee dansers.
  3. Resultaten van het onderzoek vormgeven in een voorstelling van circa 20 minuten met drie dansers

Uiteindelijk wil Lara een persoonlijk stuk maken dat inspeelt op meerdere lagen van de ziel bij zowel de dansers als bij het publiek. Een stuk waarin verschillende psychologische concepten op creatieve wijze behandeld zullen worden en nieuwe bewegingsvormen centraal zullen staan.

Meer zien van Lara? Check hier haar Instagram