Plastiek!

Cultuurmakers Judit Wolters, Barbara Lubbers en Drosoula Tsangaratou maken een voorstelling, genaamd 'Plastiek' dat zij beschrijven als een belevingsfamilievoorstelling, participatieve theaterwandeling en workshop in één, midden in het Zuiderpark. Doel van de voorstelling voor het publiek is om het publiek te laten nadenken over het gebruik van plastic en zwerfafval. Doel voor de actrices is om te leren in de samenwerkingsverbanden op welke wijze een dergelijke vernieuwende participatieve voorstelling is op te zetten.

Een parkroute dient als speelvlak voor zowel de actrices en het publiek. Het decor is gemaakt van gerecyled materiaal. Spelers en publiek onderzoeken samen hoe het komt dat de wereld steeds meer plastic is geworden; omgeving en voedselketen raken steeds voller met plastic. Onder het thema plastic en zwerfafval maakt beeldend kunstenares Carolien Adriaansche zowel kostuums als decors, sommige met behulp van het publiek, via aan de voorstelling voorafgaande workshops.

Het vernieuwende aan de opzet is volgens aanvragers de combinatie van een theatrale wandeling met een maatschappelijke boodschap waar het publiek in participeert. De acteurs zijn van mening dat het brengen van een grappig, absurdistisch stuk de discussie extra kracht meegeeft. De acteurs hebben dit nooit eerder gedaan. Het betreft een pilot om te kijken of dit soort voorstellingen haalbaar is.

Na een eerdere afwijzing (dossiernr 12402173) is het projectplan aangepast en opnieuw ingediend.