nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Help ik Vlieg (spoor 2)

Stichting Arkin organiseert het project Help ik vlieg!. Dat doet ze in samenwerking met Stichting Roads en De Theaterhuiskamer. Arkin is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg en behandelt ouderen op gebied van psychische, sociale en lichamelijke problematiek. Roads is een onderdeel van Arkin en begeleidt mensen met lichte tot zware psychische aandoeningen, justitiële of verslavingsachtergrond. De Theaterhuiskamer is een sociaal cultureel platform voor buurtbewoners in Amsterdam-West. Door het maken van communitytheater levert De Theaterhuiskamer een bijdrage aan de empowerment en het sociale netwerk van de deelnemers.

Met Help ik vlieg slaan Arkin, Roads en De Theaterhuiskamer de handen ineen om kwetsbare burgers te ondersteunen in het meedoen aan de samenleving en de ontwikkeling van hun creatieve talenten. Onder begeleiding van professionals in het sociaal en cultureel domein werken ze vanuit vijf verschillende creatieve werkplaatsen naar een eindpresentatie toe.

Concreet bestaat het project uit vijf workshops in een zogeheten theater-, radio- en muziekwerkplaats; zeven theatervoorstellingen, een uitwisselingstraject met De Schuur, De Meervaart en andere culturele instellingen en een structureel theater- radio- en muziekactiviteitenaanbod bij Roads.