info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Ruben Chi

Ruben Chi werkt samen met de Nieuwe Oost aan zijn ontwikkeling. Deze instelling houdt zich bezig met het begeleiden van beloftevolle nieuwe makers en het ontwikkelen van verrassende projecten en voorstellingen voor publiek in binnen- en buitenland.

Ruben is sinds 10 jaar actief als professioneel danser en coach en begeleider van hiphop-talent. Hij wil zich in dit traject verder bekwamen als coach en begeleider van urban dansers en zijn eigen stijl van kennisoverdracht en leiderschap ontwikkelen. Zijn aanpak valt uiteen in 3 blokken:

  • persoonlijke visie en leiderschap
  • het maken van een eigen methode voor talentontwikkeling in hiphop
  • het aanleren van vormen van feedback, aansturing en engagement.

Hij wordt hierin gecoachd door o.a. Angelo Martinus, Banoyi Zuma, Jonzi D, Akram Khan of Sidi Larbi Cherkaoui. Linda Kokke neemt vanuit de Nieuwe Oost de zakelijke begeleiding op zich en ontfermt zich ook over de monitoring en evaluatie van het traject.

Ruben brengt de opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk door met zes jonge urban danstalenten aan de slag te gaan in een danslab. Onder begeleiding van Ruben maken zij hun eigen dansconcept dat ze gedurende 2 avonden aan het eind van het traject zullen presenteren.