1 July 2019

Hedwig Verhoeven nieuwe directeur

Foto van Hedwig Verhoeven
Foto van Hedwig Verhoeven

Hedwig Verhoeven wordt per 1 maart 2019 directeur-bestuurder van het Fonds voor Cultuurparticipatie, het landelijke fonds voor cultuurparticipatie en cultuureducatie. Verhoeven is op dit moment directeur van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), de Werkgeversvereniging Nederlandse Podia (WNP) en de Stichting Promotie Theater- & Concertbezoek (SPTC).

Bij de VSCD heeft Hedwig sinds maart 2015 ingezet op versterking van de branchevereniging met als resultaat een unaniem door de leden omarmde verbeterde verenigingskoers. Bij de SPTC heeft Hedwig ingezet op versterking van de Podium Cadeaukaart: een groeiende omzet en verzilvering werd gerealiseerd. Bij de WNP groeide het ledenaantal en werd een nieuw Cao-akkoord gesloten met de vakbonden onder Hedwig haar leiding. Voor haar huidige functie was Hedwig onder andere directeur bestuurder van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en Het Munttheater in Weert.

“We zien in Hedwig een ervaren bestuurder met visie die de toekomst van het Fonds verder vorm kan geven. We zijn blij dat Hedwig haar ervaring in wil zetten voor het Fonds en het veld van cultuurparticipatie en cultuureducatie en heten haar meer dan welkom.”, aldus Khalid Boutachekourt, voorzitter Raad van Toezicht Fonds voor Cultuurparticipatie

Hedwig Verhoeven over haar aanstelling: “Het Fonds maakt cultuureducatie en -participatie ook mogelijk voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is; voor mij een extra drijfveer om deze nieuwe functie te aanvaarden. Ik ben blij met de groeiende belangstelling van de politiek voor cultuureducatie en -participatie vanuit de overtuiging dat daar een bijdrage aan een inclusieve samenleving mee kan worden gerealiseerd. Al het moois dat mede door dit Fonds wordt mogelijk gemaakt, maakt een verschil in het leven van velen: ik kijk er naar uit daar een bijdrage aan te mogen leveren. En last but not least; het Fonds wordt gerund door een professioneel, goed georganiseerd en leuk team van mensen. Ik verheug me er op om daar onderdeel van te mogen gaan uitmaken.”

Hedwig Verhoeven volgt Jan Jaap Knol op die het Fonds voor Cultuurparticipatie sinds de oprichting 10 jaar geleden leidde.

Fonds voor Cultuurparticipatie
Fonds voor Cultuurparticipatie
'