6 September 2019

Wie wint BNG Bank Lang Leve Kunstprijs 2019

Jury van de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs
Jury van de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs

Zes steden in de race voor de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs 2019

In 2016 startten we met de subsidieregeling Age Friendly Cultural Cities. Hiermee moedigen we steden aan om het kunst- en cultuuraanbod voor ouderen te ontwikkelen en verduurzamen. Inmiddels staat het aantal Age Friendly Cultural Cities op 24, verspreid over het hele land.

BNG Bank Lang Leve Kunstprijs 2019

In de zes deelnemende steden, Amersfoort, Alkmaar, ’s-Hertogenbosch, Helmond, Haarlem en Middelburg e.o., vonden in de afgelopen weken lokale manifestaties plaats. Hier lietten de steden zien wat ze bereikt hebben op het gebied van ouderen en cultuuparticipatie en hoe toekomstbestendig ze zijn. Zij zijn de derde lichting Age Friendly Cultural Cities. 

Een jury, onder leiding van Hedy d’Ancona, bezoektt de manifestaties en spreekt haar oordeel uit. Eén van hen mag dan op 4 november, tijdens een inspirerende slotmanifestatie, de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs 2019 in ontvangst nemen.Tijdens de slotmanifestatie stellen we de zes Age Friendly Cultural Cities en hun initiatiefnemers voor. Er zijn bijzondere 'TED' lezingen over de thema’s: beeldvorming over ouderen, het bereiken van kwetsbare ouderen en de bijzondere aanpak van kunstenaars. Ook maak je kennis met enkele actieve deelnemers uit de zes gemeenten. Al je erbij wilt zijn meld je dan hier aan.

24 Age Friencly Cultural Cities

Andere Age Friendly Cultural Cities zijn: Amsterdam (winnaar 2016), Den Haag, Eindhoven, Leeuwarden en Maastricht, Emmen (winnaar 2018), Doetinchem, Deventer, Groningen (stad en provincie) en Utrecht. De vierde en laatste lichting steden die aansluiten zijn: Roermond, Edam-Volendam, Dronten, Lelystad, Oldenzaal, Houten en Arnhem. Zij zijn van start om zich als Age Friendly Cultural City te profileren.

Fonds voor Cultuurparticipatie
Fonds voor Cultuurparticipatie
'