nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

30 april 2024

Regeling Herdenkingsjaar Slavernijverleden verlengd t/m 2 september 2024 

[English version here, version in Papiamento, version in Papiamentu]

Tijdens het Herdenkingsjaar Slavernijverleden, van 1 juli 2023 tot en met 1 juli 2024, krijgt het slavernijverleden extra aandacht. Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft aanvullend op dit jaar een regeling voor projecten die bijdragen aan het herdenken, vieren en vergroten van bewustwording over de afschaffing van slavernij en de impact ervan op het heden. Wegens grote belangstelling is de regeling Herdenkingsjaar Slavernijverleden verlengd tot en met 2 september 2024. 

Heb je ideeën voor een mooi project? Of heb je al eerder subsidie aangevraagd voor bijvoorbeeld het organiseren van een Keti Koti-bijeenkomst en wil je het project nog een keer uitvoeren? Ook dat kan. Bekijk via de knop hieronder de speciale pagina en doe een aanvraag voor een financiële bijdrage. 

Voor wie? 

Deze regeling steunt projecten die mensen actief betrekken en onderdelen van de geschiedenis en slavernij naar voren komen, educatief materiaal gecreëerd wordt, helingsprocessen gestimuleerd worden of (internationale) samenwerking tussen instellingen opgezet wordt. Belangrijk is dat de mensen met een connectie tot het slavernijverleden aanvrager zijn en in het project zelf de leiding nemen. Ze beslissen hoe het project eruitziet en hoe het wordt uitgevoerd. Ook mogen ze samenwerken met bijvoorbeeld musea, scholen of zelfs met een organisatie in een ander land. 

Meld je aan voor onze infosessie 

Heb je vragen of jouw project in aanmerking komt? Neem gerust contact op met een van onze collega's of een van de verkenners op de eilanden Bonaire, Curaçao, St. Maarten en Saba/St. Eustatius. Ook kun je je vragen stellen tijdens onze online infosessie (in het Engels) op 6 juni waarin we je bijpraten over de regeling en het aanvraagproces. Meld je daarvoor hier aan.